Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Akhisar Belediyespor maçında kaçan 2 puana çok üzüldüklerini belitti.

Çalımbay 1-1 berabere biten maç sonrası yaptığı açıklamada, Akhisar maçının ikinci yarıda en iyi oynadıkları maçlardan bir tanesi olduğunu söyledi. Özellikle gol attıktan sonra çok pozisyonlar yakaladıklarını ifade eden başarılı hoca, şöyle devam etti:

"Hatta gol yemeden önce de bizim gol atmamız gerekirken maalesef orda bir kontratağa yakalandık. Topu iyi kullansa idik belki maç bitecekti. Ama futbolun içinde olağan şeyler bunlar. Yani o girdiğimiz pozisyonları değerlendirmemiz gerekiyordu. Fenerbahçe maçında da böyle pozisyonlar vardı. Bunları atmazsan bunları değerlendiremezsen ya da zamanı iyi değerlendiremezsen böyle sıkıntıları yaşarsın. Futbolun içinde olan bir şey bizi buldu."

Çok iyi oynadıkları pozisyonlar yakaladıkları bir maçı berabere bitirdiklerini anlatan Çalımbay, "Ama ligin sonuna yaklaşıldığı, kimin ne alacağı belli olmayan bir durumda bir puanda iyidir. Kaçan 2 puana çok üzüldük ama yapacak bir şey yok. Hepsinden bir ders çıkarmak gerekiyor. Hakem düdüğü çalmadan maç bitmiyor. Fırsatları değerlendiremedik. Arkadaşlarımın mücadelesinden çok memnunum özellikle ikinci yarısından. Ama futbolun içindeki şanssızlık bizi yakaladı. Önümüzde 7 tane maçımız var. O maçları iyi bir şekilde bitirmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Çalımbay, Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Roberto Carlos ile ilk yarı bitiminde soyunma odasına giderken yaşanan olayla ilgili ise kırıcı bir şey olmadığını futbolun içinde bu tür olayların yaşanabildiğini kaydetti.