Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay takımı ile gurur duyduğunu belirtti. Çalımbay isim vermeden alacaklarının ödenmemesi nedeniyle futbolcuların antrenmana çıkmamasına değinerek "Dün istemediğimiz bazı olaylar oldu. Ona rağmen herkes büyük bir özveri ile mücadele etti." diye konuştu.

Çalımbay 2-1 kazandıkları Kardemir Karabükspor maçı sonrası yaptığı açıklamada bu günkü maçın zor olacağını bildiklerini ve öyle olduğunu söyledi. Maçın kendileri için daha değişik bir karşılaşma olduğunu ifade eden Çalımbay, şöyle konuştu:

"Çünkü dün istemediğimiz bazı olaylar oldu. Ona rağmen herkes büyük bir özveri ile mücadele etti. Çünkü biz sezon başında bir takım kurarken her şeyin dışında futbolcunun dışında kişiliklere de bakarak bir takım kurduk. Ben takımla gurur duyuyorum. Gerçekten gurur duyuyorum her şeye rağmen her türlü aksaklıklara rağmen mükemmel mücadele ediyorlar. Hem saha içinde birbirlerine sahip çıkıyorlar hem saha dışında birbirlerine sahip çıkıyorlar. O yüzdende Mersin'in de bu takıma sahip çıkması gerekiyor. Bu takım Mersin için çok büyük bir şans. Bunu değerlendirmeleri gerekiyor ama maalesef değerlendiremiyoruz."

Ufak tefek böyle aksaklıklar olduğunu yaşanmaması gereken olayların yaşandığına işaret eden Çalımbay, "Sıkıntı küçük ama maalesef büyüyor. Bu raddeye kadar geliyor. Bu futbolcularda ve kulüplerde yaşanan olaylar Türkiye'nin kanayan bir yarasıdır. Burada kulübe de sahip çıkmak gerekiyor. Futbolcuya da sahip çıkmak gerekiyor. Bu olaylar buraya kadar geldiğine göre demek ki bir şeyler var. Bence iyice bir araştırmak gerekiyor. Hem kulübe hem futbolculara herkesin destek vermesi gerekiyor." diye konuştu.

Amaçlarının bu seneyi çok iyi bir yerde bitirmek olduğunu vurgulayan başarılı hoca, "Başka bir düşüncemiz yok. Onun için biz var gücümüzle maçlara bakacağız. Her şeyimizi ortaya koyacağız. Çok iyi bir yerde bitireceğimize yürekten inanıyorum. Bazı şeyleri yüzde yüz halletmeleri gerekiyor. Bütün camianın kulübe destek vermesi gerekiyor ama maalesef o desteği göremiyoruz. Eğer o desteği verirlerse takım daha iyi bir yere gelebilir. Kulüp daha iyi bir yere gelebilir. Tesisi olur herşeyi olur. Böyle otel otel kamplarda dolanmaz takım. Gider güzel tesisinde kalır. Bunlara yapmamak için hiçbir neden yok." dedi.

Karabük maçının zor bir maç olduğunu vurgulayan Çalımbay, "Maça kötü de başladık. Gol de yedik ama ondan sonra toparladık. Gerçekten arkadaşlarım mükemmel bir şekilde mücadele ettiler. Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Daha çok maçımız var bu galibiyetlerle lig bitmiyor. Daha çok puan almamız gerekiyor. İnşaallah onu da alacağız." ifadelerini kullandı.