Türkiye Kupası C Grubu maçında 5-0 yenildikleri Bursaspor maçı sonrası açıklamada bulunan Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, skorun böyle büyük olmasını kesinlikle beklemediğini belirtti.

Çalımbay, bu maça çıkarken maç eksiği olan arkadaşlarını oynatmak istediklerini ve hepsini de oynattıklarını söyledi. Bu maçta hala arkadaşlarının maç eksiği olduğunu gördüklerini ifade eden Çalımbay, "Beklediğimiz seviyede değiller. Bizim kupada büyük bir beklentimiz yok. Çünkü bizim bir transfer yasağımızda var. Oyuncu takviye yapma şansımızda olmadı. Bu arkadaşlarımızdan da bizim yararlanmamız gerekiyor. Onların çok iyi duruma gelmeleri gerekiyor. Bu arkadaşlarımızın da gerçek gücü bu değil. Antalya'daki hazırlık maçlarını da aynı arkadaşlarımızla oynadık. Bugün bazı arkadaşlarımızdan beklediğim şeyleri alamadım. Skorun böyle büyük olmasını kesinlikle beklemiyordum." diye konuştu.

Maçta bariz hatalar yaptıklarını anlatan Çalımbay, "Yapmamamız gereken bir sürü hatalar yaptık. Bu arkadaşlardan başka şansımız yok. Bu arkadaşlarımız mecburen çok iyi duruma gelmek zorundalar. Kendi kapasitelerine gelmek zorundalar. Ben bugün maçı kaybetmeyi göze aldım. Çünkü bu arkadaşları bizim kazanmamız gerekiyordu. Ama bu arkadaşlardan böyle bir skoru beklemiyordum." dedi.

İstemediği halde Murat ve Sadiku'yu oyuna almak zorunda kaldıklarını vurgulayan Çalımbay, "Bugün Mitroviç ve Güven'i de oynatmak istemiyordum. Mecburen adam eksikliğinden sakat oyuncuların çokluğundan oynattık. Maç eksiği olan arkadaşları gördük halen eksiklikleri devam ediyor. Bizim için bu sene lig önemli. Ligi iyi bir yerde bitirmemiz gerekiyor. Önümüzde çok kritik bir Beşiktaş maçı var. Arkasından Kasımpaşa maçı var. Bizim için en önemli şeyler onlar. Kupadan öyle büyük bir beklentimiz yoktu ama birden bire de elenmek istemiyorduk. Bugün mağlubiyete razı idim ama arkadaşları iyi bir yerde görelim kazanalım istiyorduk. Bazılara istediğim seviyede değildi. Ama onları da iyi bir seviyeye getireceğiz." diyerek sözlerini tamamladı.