Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay hafta sonu karşılaşacakları Torku Konyaspor maçının kendileri için büyük önem taşıdığını belirtti.
Çalımbay takımın transfer yasağına ilişkin CAS'a yapılan itirazın 29 Mayıs'a ertelenmesi üzerine "Olursa transfer yaparız, olmazsa yapacak bir şey yok." cevabını verdi.

Mersin İdmanyurdu'nun başarılı teknik direktörü Rıza Çalımbay, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında yoğun bir döneme girdiklerini ve
takım olarak iyi bir performans sergilediklerini söyledi. Zaman zaman sıkıntılar yaşamalarına rağmen bulundukları yerin iyi olduğunu anlatan Çalımbay, önce Torku Konyaspor, arkasından Kayseri Erciyesspor, arkasından Galatasaray ve Fenerbahçe derken ligin sonuna yaklaştıklarını kaydetti.

Bugüne kadar iyi bir performans sergilediklerini anlatan Çalımbay, "Zaman zaman da sıkıntılar yaşadık. Şu anda bulunduğumuz yer iyi bir yer ama kalan 6 maç bizim için hayati derecede önemli maçlar. Bu seneki en büyük hedeflerimizden biri, istikrarı sürdürüp ligi iyi bir yerde bitirmek. Şu anda onu gerçekleştirmek için de önümüzde 6 tane maç var. Bu maçları da iyi bir şekilde değerlendireceğiz. Hepsini tek tek ele aldığımız da hepsi hakikaten zor maçlar. Galatasaray ve Fenerbahçe maçları ligin kaderini belirleyecek maçlar olabilir. Diğer maçlarda öyle bizim konumumuzu belli edecek maçlar." şeklinde konuştu.

Cumartesi günü sahalarında oynayacakları Torku Konyaspor maçının büyük önem taşıdığını vurgulayan Çalımbay bu maçın ligdeki konumlarını belirleyeceğini söyledi. Tevfik Sırrı Gür Stadı'ndaki taraftar potansiyelini Mersin Stadyumu'nda bulamamaktan yakınan Çalımbay, "Takımımla gurur duyuyorum. Oyuncularımız bu sene attığı gollerle tarihindeki rekorunu kırdı. Onları tebrik ediyorum. Galatasaray ve Fenerbahçe maçlarında da kesinlikle puanlar çıkaracağız." dedi.

Çalımbay takımın transfer yasağına ilişkin Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) yaptığı itiraz sonucunun 29 Mayıs'a ertelendiğinin hatırlatılması üzerine ise "Sezon bitimine yaklaştıktan sonra birçok yerde oyuncu seyretmeye başladık. Yunanistan'daydık, İsveç'teydik, Sırbistan'daydık, her yeri dolaşıyoruz. Yani onun için de olursa transfer yaparız, olmazsa yapacak bir şey yok. O yüzden her türlü hazırlıklı gidiyoruz. Bizim de kulüple herhangi bir şeyimiz yok tabi oturup konuşmamız gerekiyor ona göre yolumuzu çizeceğiz. 29'una ertelediyseler bekleyeceğiz." cevabını verdi.