Samsun'un Çarşamba ilçesinde, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile İlçe Müftülüğü organizasyonuyla camiler arası futbol turnuvasına başladı.

Yaz Kur'an kurslarında okuyan öğrencilere yönelik düzenlenen 'Önce Camiye Sonra Spora' sloganı ile başlayan camiler arası futbol turnuvasına Kur'an kurslarına katılan 2002 - 2003 - 2004 doğumlu ilköğretim öğrencilerin oluşturduğu 12 takım katılıyor. 25’er dakikadan 2 yarı halinde ve sabah ile akşamüzeri Adapark alanında oynanan maçlarda 10’ar dakikalık devre arası yapılacak.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü olarak ilçemizde ilk defa organize edilen turnuvada camilerdeki çocuklar arasında kaynaşmayı, dostluk ve kardeşliğin pekiştirilmesi, Kur'an Kurslarına ve spora olan ilginin arttırılmasını amaçladıklarını kaydeden Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İlkay Aydın, ”Bundan sonraki senelerde bu turnuvayı geleneksel hale getireceğiz. Başta İlçe Müftülüğümüz olmak üzere, turnuvaya katılan bütün camileri başkanlıkları ve yöneticilerine, hocalara, öğrencilere teşekkür ederiz. Oynanacak olan futbol turnuvasının adına yakışır bir şekilde, dostluk içinde centilmence geçmesi dileğiyle tüm takımlara başarılar dileriz.” dedi.

Turnuvanın açılış karşılaşmasında Umut Camii Takımı, Paşayazı Camii Takımını 7-3 yendi. İkinci maçta Kurtahmetli Camii Takımı, Birlik Camii Takımını 7 – 0 yendi. Turnuvanın ikinci gününde Yukarı Kavacık Camii Takımı, Porsuk Camii takımını 3-1 yendi. İkinci günün son maçında ise Abdullah Paşa Camii ile Akpınar Camii Takımları karşılaştı. Büyük bir mücadelenin sergilendiği maç sonunda iki takım 2-2 berabere kaldı.