Kadınlar Voleybol 1. Ligi’nde mücadele eden Çanakkale Belediyespor, Hırvatistan Milli takım kaptanı Smaçör Mia Jerkov ve Çin’den smaçör Jana Kulan ile birer yıllık sözleşme imzaladı.
Kulüp binasında gerçekleştirilen imza törenine Çanakkale Belediyespor Kulüp Başkanı İsmet Güneşhan, Belediyespor Antrenörü Üzeyir Özdurak ve yöneticiler katıldı. İsmet Güneşhan, "Şehrimizi ve ülkemizi Avrupa ve Balkan şampiyonasında temsil edeceğiz. Bundan dolayı güçlü bir kadro kurmayı hedefledik. Dolayısıyla transferlerimizi daha bir özenle seçtik. Biraz daha kariyeri güçlü olan sporcuları seçtik. Gerek Türkiye’de gerekse Avrupa’da kendisini ispatlamış isimleri seçtik. Özellikle yabancı oyuncularımızda özenli olduk. Bugünde iki yabancı oyuncumuzun imza töreni için bir araya geldik” dedi.
7-9 Ekim tarihleri arasında Çanakkale’de düzenlenecek olan Voleybol Balkan Şampiyonası hakkında da bilgi veren Güneşhan, "Bu hafta sonu ilk defa Uluslararası bir turnuva düzenlenecek. Bu turnuvaya Çanakkale Belediye Spor olarak bizde katılacağız. Hemşerilerimizi maçlara davet ediyorum. Pazar günü kupayı alacağız. İlk maçımız cuma günü saat 18.00’da. Bulgaristan temsilcisi ile Karadağ temsilcisiyle karşılaşacağız. Cumartesi günü yine saat 18.00’da maç yapacağız. Pazar günü saat 16.00’da Bulgaristan maçı ile de turnuvayı sonlandıracağız” diye konuştu.