Fenerbahçe’den ayrılarak Roberto Mancini’nin isteği ile Inter’e transfer olan milli oyuncu Caner Erkin için yeni kulübü bir tanıtım toplantısı düzenledi. Inter’in sezon öncesi kamp yaptığı Brunico’da düzenlenen basın toplantısında Caner Erkin Inter’i tercih etme nedenlerini ve hedeflerini açıkladı.
Yeni kulübünde 18 numaralı formayı giyecek olan milli sol bek, "Inter çok büyük bir kulüp. Daha önce de kulüple diyaloğumuz olmuştu ama bugüne nasipmiş. Tabii ki Mancini’nin de burada olması benim için çok büyük bir etken" açıklamasında bulundu.
"Büyük bir kulübe geldiğimin farkındayım"
Inter’in sol kanadının her zaman sorunlu olan bir bölge olması hakkında gelen bir soru üzerine ise Erkin, "Ben kendime gerçekten çok güveniyorum. Büyük bir kulübe geldiğimin farkındayım ama kendi yeteneklerimin de farkındayım. İnşallah uzun seneler Inter’e hizmet veririm ve kulüp te senelerce inanılmaz bir sol bek izler" dedi.
Mauro İcardi gibi ceza sahası içinde hava toplarında etkili bir oyuncuya nasıl bir katıda bulunabileceği sorusuna ise Erkin, "İcardi gerçekten çok iyi bir golcü. Ben de ona yapacağım asistlerle daha çok gol atmasını sağlayacağım" şeklinde yanıt verdi.
Takımda İngilizce konuşan oyuncuların az olduğunu ifade eden Erkin, "Başka yabancı diller biliyorum, bu nedenle İtalyancayı da çabuk öğreneceğimi düşünüyorum. Zaten şimdiden başladım İtalyanca çalışmaya ve pek çok kelime de öğrendim. Alışma sürecimin çok uzun süreceğini zannetmiyorum" şeklinde konuştu.
Caner Erkin, milli takımın Euro2016’dan erken elenmesi hakkında gelen bir soruya ise, "Türk Milli Takımı çok iyi bir takım. Orada çok farklı bir atmosferde oynadık. Çok zorlu bir gruptaydık. Gruptan çıkmayı başaramadık, onun için fazla diyecek bir şey yok. Dünya Kupası olsun, Avrupa Şampiyonası olsun önümüzdeki turnuvalarda olmaya devam edeceğiz" yanıtını verdi.
"Türkiye’de çok kaliteli oyuncular var"
Caner, Oğuzhan Özyakuphan, Semih Kaya ve Hakan Çalhanoğlu gibi isimlerin Inter gündemine gelmiş olması ile ilgili olarak, Inter’e önerebileceği Türk oyuncular hakkındaki bir soruyu ise, "Tavsiye değil de Türk Milli Takımı’nda ve Türkiye’de çok kaliteli oyuncular var. Burada hepsinin olmasını isterim. İnşallah önümüzdeki yıllarda eğer kulübümüz onlarla iletişime geçerse tabii ki onlarla beraber oynamak isterim" şeklinde yanıtladı.