Çankırı’da yaz Kur’an kurslarının bitmesine bir hafta kala camiler arası futbol turnuvası başladı. Aksu Cami ile Hacı Murad-ı Veli Cami arasında Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde düzenlenen başlangıç maçı renkli görüntülere sahne oldu.

Yaz kursları ve etkinlik hakkında bilgi veren Aksu Cami imamı Arif Gündoğmuş, “Yapılan böyle etkinliklerin amacı öğrencilerimizin Kur’an kursu yanında kalan boş vakitlerini spor yaparak geçirmelerini sağlamak ve onların fiziksel sosyal aktivitelere katılımını sağlayarak gelişimlerine katkıda bulunmaktır. 2015 yılı yaz Kur’an kursları münasebetiyle düzenlemiş olduğumuz futbol turnuvasında çocukların eğlenmesi, camiler arası kaynaşma ve çocukların birbirlerini görüp tanımasını amaçlayarak gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Gündoğmuş, “Çocukların yaz kurslarına katılımı ilk başlarda iyiydi. Sonradan azalmaya başladı. Kur’an-ı Kerim dersi, siyer bilgisi, ilmihal bilgisi gibi konularda çocukları faydalandırmaya çalışıyoruz. Bizim beklentimiz çocukların daha fazla gelmesi ailelerin bu konularda duyarlı olması, çocuklarımız camileri, mihrabı, minberi görmeli.” ifadelerini kullandı.