Rusya Milli Futbol Takımı’nın İtalyan hocası Fabio Capello’yu yüksek tazminatı nedeniyle gönderilip gönderilmeyeceği konusu iyice çıkmaza girdi.

Daha önce Rusya Spor Bakanı Vitaliy Mutko, milli takım hocası Capello ile sözleşmenin feshi için görüşmede olduklarını ve en kısa zamanda konuyla ilgili karar alacaklarını açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından gözler 24 Haziran'da yapılan Rusya Futbol Birliği (RFS) Yönetim Kurulu toplantısına çevrilmişti. Capello’nun gönderileceğine kesin gözle bakılırken toplantıdan İtalyan hoca ile yola devam etme kararı çıktı. Ancak Capello’nun geleceği ile ilgili görüşmelerin devam edeceği belirtilmişti.

Bugün Rus basınına konuyla ilgili tekrar açıklamalarda bulunan Spor Bakanı Mutko, Capello’yu gönderdikleri takdirde tazminat ödemek zorunda kalacaklarını söyledi. Mutko, “Kontrat feshedilirse Capello’ya tüm maaşı ödenmek zorunda. Ancak Capello bu konuyu hiç açmadı. Çalışmalar devam ediyor ve zamanı gelince ya devam yada tamam kararını açıklayacağız.” diye konuştu.

2012 yılında Rus millilerin başına geçen Capello’nun sözleşmesi 2018 yılına kadar uzatılmıştı.

EN BÜYÜK ENGEL YÜKSEK TAZMİNAT

Haberlere göre Rusya Futbol Birliği (RFS) İtalyan teknik adamı milli takımının başına geçmesi için büyük maaşla ikna etti. Resmi olmayan rakamlara göre Capello yıllık 6.7 milyon Euro kazanıyor. Bu durumda sözleşmenin erken feshi Rusya’ya yaklaşık 25 milyon Euro’ya mal olacağı iddia ediliyor.

RUSYA, CAPELLO’NUN MAAŞINI ÖDEMEKTE ZORLUK ÇEKİYOR

Ekonomik sıkıntısı yaşayan RFS’nin Capello’nun maaşını zamanında ödemekte de zorluk yaşıyor. İddialara göre bu durum milli takımının performansına da olumsuz yansıyor. Rus basınında yer alan haberlere göre Capello ve yardımcıları geçen dönemlerde 6 ay boyunca maaşını alamamıştı.

CAPELLO’NUN MAAŞINI RUS MİLYARDER ÖDEDİ

Ekonomik kriz yaşayan RFS’nin imdadına Özbek asıllı Rus işadamı Alişer Usmanov yetişti. Usmanov, Şubat 2015 tarihinde Capello ve ekibinin maaşının ödenmesi için kendi cebinden yaklaşık 7.5 milyon dolar vermişti. Geçtiğimiz günlerde deneyimli hocanın maaşının ödenmesi için Usmanov yine yaklaşık 5.5 milyon dolar verdiğini duyurdu.

CAPELLO BEKLENENİ VEREMEDİ

2018 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak olan Rusya, büyük ümitlerle milli takımın başına getirdiği deneyimli hocadan verim alamadı. Capello, Rus millileri 2014 Brezilya Dünya Kupası’na götürmeyi başardı ancak takımın gruptan çıkamaması her kesim tarafından tepki topladı. Rus basını ise devamlı İtalyan hocanın aldığı maaşı gündeme getirerek oyun tarzını hep eleştirdi.

Son olarak Rusya’nın 2016 Avrupa Şampiyonası grup elemelerinde kendi sahasında Avusturya’ya 1-0 kaybederek tur şansını zora sokmasının ardından Capello’nun gönderilmesi tekrar gündeme oturdu.

Avrupa Şampiyonası G Grubu’nda yer alan Rusya, altı maçta 8 puan alabildi. 16 puan toplayan Avusturya grupta lider olurken onu sırasıyla İsveç (12), Rusya (8), Karadağ (5), Liechtenstein (5) ve Moldova (2) takip ediyor.