Hindistan Süper Ligi'ne transfer olan Roberto Carlos'un takımı Delhi Dynamos, resmi sitesinden açıklamada bulunarak, şimdiye kadar dünyadaki en iyi sol beklerin arasında gösterilen oyuncunun takımda teknik direktör ve oyuncu olarak görev yapacağını yazdı.

Aynı anda iki görevi, geçtiğimiz sene İtalyan defans oyuncu Marco Materazzi üstlenmişti. Bu sene Hint Ligi'nde iki görevi Anelka ve Carlos yapacak. Carlos'un teknik direktörlük yapacağı takım Delhi Dynamos'da geçtiğimiz sene İtalyan yıldız Del Piero forma giymişti. Bu sene de yeni yıldızlarla başlamayı planlayan Hindistan Ligi'nde ünlü oyunculardan şimdiye kadar daha önce Türkiye'de ter dökmüş oyunculardan Galatasaray'da top koşturan Elano Blumer, Fenerbahçe'de teknik direktörlük yapan Arthur Zico, oyuncu Anelka ve Roberto Carlos bu sene Hindistan Süper Ligi'nde olacak.

Daha önce futbolcu olarak Fenerbahçe'de top koşturan Roberto Carlos, teknik direktör olarak ise yine Türkiye'de Medicana Sivasspor ve Akhisar Belediyespor takımlarını çalıştırmıştı. Dünya futbolunda en iyi solbek olarak bilinen ve kariyeri yüksek Brezilyalı teknik adamın, Real Madrid'de forma giydiği 1996-2007 yılları arasında defalarca La Liga şampionluğu ve 3 kez Şampiyonlar Ligi kupasını kazanmıştı.

Bir milyar 200 milyondan fazla nüfusa sahip Hindistan, geçen sene başlattığı futbola yatırımlarını ise yıldız futbolcuları ülkeye getirerek sürdürmek istiyor. Dünyaca ünlü yıldızlardan teknik direktör Arthur Zico, oyunculardan Trezeguet, Pires, Anelka, James, Del Piero, Materazzi ve Elano gibi yabancı oyuncuları getiren kulüplerin asıl amacı ise Hintli futbol severlere ve Hindistan Ligi’ne katkı sağlamak.

Aynı sezon içinde yaklaşık 12 yıldız futbolcunun Hindistan Ligi'ne gelmesi ve değişik kulüplerde forma giymesi oe futbol dünyasında ses getirmişti.