Çarşamba İlçe Spor Müdürlüğünden çocuklara, gençlere ve engelli bireylere yaz okulu çağrısı yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından çocukları, gençleri ve engelli bireyleri spora yönlendirmek, spor kulüplerine sporcu kaynağı oluşturmak ile toplumda spor kültürünün oluşmasına katkı sağlamak Amacıyla 81 il Merkezi ve İlçelerinde Her Yıl Uygulanan “Yaz Spor Okulları” Çarşamba’da da Temmuz ayı başında 5-18 yaş arası için başladı.

Çarşamba İlçe Spor Müdürlüğünden yapılan açıklamada tamamen ücretsiz olan yaz okulu kapsamında; badminton, taekwondo, atletizm, voleybol, fitness, futbol, basketbol, halkoyunları, muaythai, satranç, masa tenisi, tenis, boks, güreş, bilardo, kano, spor branşlarında çocuklara, gençlere ve engelli bireylere kurslara davet çağrısı yapıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İlkay Aydın, “Eğitimin her alanında hizmeti bir sorumluluk olarak görüyoruz. Eğitime yatırım yapmayı gelecek adına önemseyerek spor okullarının yaz tatilinde olan öğrencilere açmış bulunuyoruz. Bu yaz okulunu çocuklarımız, gençlerimiz ile engelli bireylerimiz içim farklı branşlarda zihinsel ve fiziksel olarak kendilerini geliştirebilecekleri boş zamanlarını değerlendirebilecekleri bir faaliyet olarak görüyoruz” dedi.

Aydın açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bu sayede yaz spor okullarımız vasıtasıyla spora ilgisi ve yeteneği olan çocuk ve gençlerimizi tespit ederek de ilerleyen dönemlerde spor kulüpleri bünyesinde lisanslı olarak ülke sporuna kazandırılarak büyük başarılara imza atması sağlanacağını da düşünüyoruz. Bunun için yaz spor okullarımız büyük önem arz ediyor. Gençlik hizmetleri ve spor ilçe müdürlüğü olarak aileleri çocukları ve gençlerimizi ücretsiz olan spor okullarına katılmaya davet ediyoruz.”