Stat: Rize Yeni Şehir
Hakemler: Mustafa Kamil Abitoğlu, Bülent Gökçü, İsmail Şencan
Çaykur Rizespor: Serkan Kırıntılı, Godfrey Oboabona, Koray Altınay, Orhan Ovacıklı, Eren Albayrak, Kıvanç Karakaş, Ludovic Sylvestre, Sercan Kaya, Muhammed Emin Balcılar, Deniz Kadah, Leonard Kweuke
Galatasaray: Sinan Bolat, Semih Kaya, Sabri Sarıoğlu, Koray Günter, Tarık Çamdal, Emre Çolak, Aydın Yılmaz, Hamit Altıntop, Blerim Dzemaili, Bruma, Goran Pandev

Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nda geçen hafta şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray’ın Çaykur Rizespor maçı kadrosunda yıldız oyuncuları yer almadı. Galatasaray kafilesinde Burak Yılmaz, Selçuk İnan, Muslera, Chedjou, Sneijder ve Melo gibi isimler bulunmuyor. Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu’nun bu oyuncuları Çarşamba günü Bursaspor ile oynanacak olan Türkiye Kupası finali için riske etmediği öğrenildi.

Galatasaray, Çaykur Rizespor karşısına sezon başından bu yana sık forma şansı bulamayan yedek oyuncu kadrosu ile çıktı. Galatasaray’ın geçen hafta Beşiktaş karşısında sahaya çıktığı ilk 11’den bu haftaki kadrosundan sadece Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya ve Hamit Altıntop yer aldı. Sabri Sarıoğlu, Rize deplasmanında sahaya kaptan olarak çıktı.

ESKİ VE YENİ BAŞKAN BİRLİKTE İZLEDİ

Galatasaray’ın 35’inci Başkanı Duygun Yarsuvat ile 36’ıncı Başkanı Dursun Özbek karşılaşmayı birlikte izledi. Bu arada Galatasaray’ın Rizeli yöneticisi Abrurrahim Albayrak ve Ali Dürüst’te takımı Rize deplasmanında yalnız bırakmadı.

Galatasaraylı taraftarlar stadyumda kendilerine ayrılan bölümü doldurdu. Sarı kırmızılı taraftarlar maç öncesi ve maç boyunca ‘şampiyon’ tezahüratları ile takımlarına destek verdi. Bu arada sarı kırmızılı taraftarlar Galatasaray’dan Çaykur Rizespor’a transfer olan kaleci Aykut’u tribüne çağırarak sevgi gösterilerinde bulundu. Karşılaşmaya Çaykur Rizespor’lu futbolseverler ilgi göstermedi. 15 bin kişilik Yeni Şehir Stadyumu’nda yaklaşık 3 bin kişi karşılaşmayı takip etti.

ŞAMPİYON SAHAYA ÇAYKUR RİZESPOR’LU FUTBOLCULARIN ALKIŞLARIYLA ÇIKTI

Çaykur Rizespor’lu futbolcular, futbolcu giriş-çıkış tüneli önünde takım halinde dizilerek 20. şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray’lı futbolcuları alkışlarla karşıladı. Evsahibi takımın bu jesti tribünlerden büyük alkış aldı.

Süper Lig Süleyman Seba Sezonu son hafta karşılaşmasında karşı karşıya gelen Çaykur Rizespor-Galatasaray mücadelesinin ilk yarısı golsüz berabere tamamlandı.

2. dakikada sağ kanattan Orhan Ovacıklı'nın ortasında Deniz Kadah kafayla topu kale ağzına indirdi. O bölümde Kıvanç Karakaş vuruşunu yaptı ancak kaleci Sinan Bolat soluna giden topu çok iyi uzanarak çıkarmayı başardı.

8. dakikada Eren Albayrak'ın sol kanattan yerden etkili pasında Deniz Kadah ön direkte bekletmeden şutunu çekti fakat top az farkla kale direğinin yanından auta gitti.

9. dakikada Kaleyi cepheden gören bir noktadan Hamit Altıntop sağ ayağıyla etkili bir vuruş çıkardı ancak kaleci Serkan Kırıntılı soluna giden topu iki hamlede kontrol etmeyi başardı.

13. dakikada Emre Çolak'ın ceza yayının sağ tarafından pasında Sabri Sarıoğlu ceza sahası içinde sağ çaprazda topla buluştu. Sabri, orta yapmak yerine kaleye vuruşunu yaptı ancak top yan ağlarda kaldı.

20. dakikada Deniz Kadah, Hamit Altıntop ve Semih Kaya'dan sıyrıldıktan sonra sağ çaprazdan ceza alanı içine girdi. Deniz, sağ ayağıyla yerden vuruşunu yaptı ancak top az farkla yandan auta çıktı.

27. dakikada ceza alanı sol çaprazında Bruma, vuruş açısını yakaladıktan sonra sağ ayağıyla şutunu çekti ancak top farklı şekilde üstten auta gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.