Stat: Yeni Rize
Hakemler: Mustafa Kamil Abitoğlu, Bülent Gökçü, Adil Sinem
Çaykur Rizespor: Serkan, Koray, Eren, Viera, Giray, Kıvanç, Sylvestre, Holosko, Deniz, Sercan (Dk. 38 Lafferyt), Kweuke.
Trabzonspor: Hakan, Salih, Bosingwa, Uğur, Yusuf, Medjani, Özer, Mehmet, Erkan, Deniz, Cardozo
Gol: Dk. 28 Salih Dursun (Trabzponspor)

Süper Lig’in 30. haftasında komşu illerin takımları Çaykur Rizespor ile Trabzonspor arasında Yeni Rize Stadı’nda oynanan maçın ilk yarısı konuk ekibin 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı. İlk yarıdaki tek gol 28. dakikada Salih Dursun’dan geldi.

BİRİ DEPLASMANDA, DİĞERİ EVİNDE KAZANAMIYOR
    Karadeniz’in Süper Lig’deki 2 temsilcisinin biri deplasmanda, diğeri ise evinde kazanmakta zorlanmasıyla dikkat çekiyor. Trabzonspor, dış sahalarda, Çaykur Rizespor ise kendi sahasında adeta yokları oynuyor. Bu sezon ligde sahasında oynadığı 15 maçta 2 kez mağlup olan Trabzonspor, deplasmandaki 14 maçın ise sadece 2’sini kazanabildi. Bordo mavililer, rakip sahalardaki 14 maçta sadece Galatasaray (3-0) ve Mersin İdmanyurdu'nu (5-1) yendi, 8 maçta berabere kaldı, 4 maçta ise sahadan eli boş ayrıldı. Deplasmanda oynadığı maçlarda 5 galibiyeti bulunan Çaykur Rizespor, evinde ise sadece 2 maç kazanabildi. Deplasmandaki 14 maçta 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 7 mağlubiyetle sahadan ayrılan yeşil mavililer, taraftarı önünde oynadığı 15 maçtan ise 2 galibiyet, 4 beraberlik çıkartabildi. 8 karşılaşmayı da kaybetti.

    Trabzonspor’da, sezonu kapatan Aytaç Kara ile sakatlıkları devam eden Belkalem, Yatabare ve Musa Nizam maç kadrosunda yer almıyor. Beşiktaş maçında sakatlanan ve durumu belirsizliğini koruyan Bosingwa ise ilk 11’de sahaya çıktı. Teknik Direktör Ersun Yanal, geçtiğimiz hafta Beşiktaş maçındaki performansı ile taraftarın tepkisini çeken Erkan Zengin ile oyundan aldığı için taraftarın kendisine kızdığı Özer Hurmacı’yı da yine ilk 11’de forma verdi. Çaykur Rizespor’da ise uzun süredir ilk 18’de forma şansı bulamayan Ali Adnan bu maçta da Hikmet Karaman tarafından kadroya dahil edilmedi.

Tribün kapatma cezası nedeniyle Trabzonsporlu taraftarların alınmadığı maça ve sahibi takımın Rizespor taraftarı da fazla ilgi göstermedi. Yeşil-mavili taraftarların ligde kalma mücadelesi veren takımlarını zorlu maçta yalnız bırakması dikkat çekti. Tribünlerin büyük bölümü boş kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR
10. dakikada Cardozo’nun pasıyla ceza sahası dışında topla buluşan Özer Hurmacı’nın yerden sert şutunda top kale direğinin yanından auta gitti.
11. dakikada Erkan Zengin ceza sahasına girdikten sonra sol çaprazdan çektiği şutta kaleci Serkan Kırıntılı topu tokatlayarak uzaklaştırdı. Kaleciden dönen topu iyi takip eden Mehmet Ekici gelişine penaltı noktasının gerisinden şutunu çekti ancak altıpas içerisinde bulunan Ousmane Viera topu uzaklaştırdı.
13. dakikada Mehmet Ekici’nin ceza sahası solundan kale direğinin arkasına gönderdiği ortada Medjani kafayla şutunu çıkardı. Top yan ağlara takıldı.
15. dakikada topla buluşan Kweuke, sağdan ceza sahasına sokulan Sercan Kaya’nın önüne yuvarladı. Sercan, müsait pozisyonda şut çekmek isterken topu ıskalayarak auta gönderdi.
20. dakikada Filip Holosko'nun pasında topla buluşan Deniz Kadah ceza sahası içi sağ çaprazdan şutunu çekti ancak kaleci Hakan Arıkan topu ayaklarıyla uzaklaştırdı.
21. dakikada Sağ kanatta topla buluşan Kıvanç Karakaş ceza sahasına ortasını yaptı. Altıpasın gerisinde topla buluşan Leonard Kweuke kafa vuruşunu yaptı ancak Hakan Arıkan üzerine gelen topu kontrol etmekte zorlanmadı.
28. dakikada konuk ekip öne geçti. Mehmet Ekici’nin sağ kanattan kullandığı korner atışında altıpas üzerinde topa iyi yükselen Salih Dursun topu ağlara gönderdi. 0-1.
43. dakikada Özer Hurmacı’nın pasıyla ceza alanı solunda topla buluşan Cardozo’nun yerden şutu az farkla auta gitti.
İlk yarı konuk ekibin 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı.