Çaykur Rizespor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Aykut Ferah, Kayseri deplasmanında elde ettikleri 3-0'lık galibiyet ve kazanılan 3 puanın sevincini yaşadıklarını belirterek, çıkışlarının devam edeceğini açıkladı.

Süper Lig’in 25. haftasında alt sıraları yakından ilgilendiren karşılaşmada Kayseri Erciyesspor’u 3-0 mağlup ederek tehlikeli bölgeden biraz daha uzaklaşan Çaykur Rizespor'da Basın Sözcüsü Aykut Ferah, "Son haftalarda başarılı sonuçlar alan takımımız Kayseri’de bunlara bir yenisini ekledi. Ligin ikinci yarısında deplasmanda oynadığımız dört maçta mağlup olmadık. Haftalar geçtikçe üzerine koyarak yolumuza devam ettik." dediği açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Maça gelince, haftanın en zor maçlarından biriydi. Özellikle rakibimizin Süper Lig'deki durumu açısından çok önemliydi. Kaybetmeleri durumunda ara açılacaktı. Böyle bir atmosferde başladı maç. Oyuna kontrollü başladık çok pas yapıp rakibimize topla oynama şansı vermedik. Dakikalar ilerledikçe mücadele gücümüzü artırarak 20. dakikada Kweuke ile golü bulduk. Bu golün ardından yaşanan penaltı pozisyonunda Obraniak ile farkı ikiye çıkarttık. Rakibin de 10 kişi kalmasıyla iyice rahatlayan takımımız üçüncü gol için girdiği pozisyonlardan yararlanamadı ve devre 2-0 üstünlüğümüzle sonuçlandı. İkinci yarıda rahat bir oyun sergileyerek rakibimize bir pozisyon dışında fazla şans tanımadan Sercan’la üçüncü golü bulduk. Bu önemli ve kritik karşılaşmadan üç puan alarak Lig’de biraz daha rahat pozisyona geldik."

Eskişehirspor, Balıkesirspor, Medicana Sivasspor ve Kayseri Erciyesspor karşılaşmalarından 4 maçta 10 puan çıkarmayı hedeflediklerini ve bunu gerçekleştirdiklerini de belirten Aykut Ferah, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Milli maçlar nedeniyle Süper Lig’e verilen bir haftalık arayı iyi değerlendirip kalan 9 haftada iyi oyunumuzu sürdürerek toplayabildiğimiz kadar puan toplayıp tehlikeli bölgenin uzağında kalmak istiyoruz.

Öte yandan A Milli Takım aday kadrosuna ilk kez çağırılan oyuncumuz Eren Albayrak’ın milli formayı en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyor ve ona başarılar diliyoruz."