Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 24. hafta maçında Medicana Sivasspor karşısında 2-1 galip gelen Çaykur Rizespor'da teknik direktör Hikmet Karaman, oyucuların ligde kalmak için çok değerli bir maçı kazandıklarını, bu ligin takımı olduklarını gösterdiklerini söyledi.

Karaman, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, önemli bir galibiyet elde ettiklerini, kulüp ve şehir adına çok güzel olduğunu belirtti. Teknik heyet ve futbolcular olarak ligde kalma yarışında bir anlayış ortaya koyduklarını ifade eden Karaman, şöyle konuştu:

"Bu yolda bazen ruhunuzu ortaya koymak zorundasınız. Oyuncularımız bugün 'Bu ligde kalmak istiyoruz. Bu ligin takımıyız' ruhunu ortaya koydular. Tebrik ediyorum. Son 15 dakika zorlansak dahi kazanmayı başardığımız için mutluyuz. Taktik olarak oyunun üstünlüğü onlarda oldu. Biz de karşılık verdik. Ama özellikle bulduğumuz pozisyonları ilk yarıda değerlendiremedik. İlk yarının son anlarında bireysel disiplini kaybettik."

Devre arasında futbolcularla taktik anlamda çok net konuştuklarının altını çizen Karaman, "İkinci yarının başında 2-0 yaparak maçı getirdik. Taç atışından gol yedik ve 2-1 tehlikeli sonuç, mağlup bile olabilirdik. Sergen hoca akıllı taktiksel değişiklikler yaptı. Bizi zor duruma düşürdü. Çok iyi bir teknik adam. Kocaman alkış Sergen hocaya. Bize bu duyguyu yaşatan oyunculara teşekkür ediyorum. Çok zor ve Bundesliga ayarında maç oldu. Sergen ile maç öncesi konuşurken çok iyi maç olacağını söylemiştim. Medicana Sivasspor'un kadrosu oturmuş. Çatır çatır maç oldu. Bizi bu sezon taktiksel anlamda en fazla Medicana Sivasspor zorladı." şeklinde konuştu.

SERGEN YALÇIN: ÇABUK DEMORALİZE OLUYORUZ

Medicana Sivasspor teknik direktörü Sergen Yalçın ise yaptığı açıklamada, "Çabuk demoralize oluyoruz. Çok basit hatalar yapıyoruz, kaptırdığımız toplarda geriye dönüşte hata yapıyoruz." diyerek şöyle konuştu:

"Çok daha fazla dikkatli olmalıyız. Bazı oyuncular çok daha fazla ağırlık koymalı. Bazı oyuncular beklentilerimizin altında. Maalesef bu gerçek. Skoru çevirebilmek için çok çabaladık ama beceremedik. Rakiplerimizle sürekli deplasmana gidiyoruz. Çaykur Rizespor da önemli bir rakibimiz. Çok iyi oynadı. İşi erken de bitirebilirdi. Biz de risk aldık ve son dakikalarda pozisyon verdik. Bugünü artık unutup önümüzdeki haftalara daha iyi hazırlanmalıyız."