Beşiktaş'ın tecrübeli kalecisi Cenk Gönen, şampiyonluk yolunda diğer takımların yaptıklarından ziyade kendi yapacaklarına odaklandıklarını belirterek, "Mental, fiziki, teknik ve taktik açıdan artık her şeyimizi sahaya yansıtıp ligin sonunda ipi göğüsleyen taraf olmak istiyoruz." dedi.

Beşiktaşlı futbolcular kaleci Cenk Gönen ve Cenk Tosun, enerji fuarında Lukoil'un standını ziyaret etti. Burada firmanın broşürleriyle fotoğraf çektiren futbolcular, ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Hafta başından itibaren antrenmanlara başladığını dile getiren Cenk Gönen, "Hocam görev verdiği taktirde pazartesi günkü maçta oynayabilecek durumdayım. Artık son düzlükteyiz. 9 hafta kaldı. En az hata yapan takım ipi göğüsleyecektir. Biz diğer takımların ne yaptığından çok kendi yaptıklarımıza odaklanıyoruz. Mental, fiziki, teknik ve taktik açıdan artık her şeyimizi sahaya yansıtıp ligin sonunda ipi göğüsleyen taraf olmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

Fenerbahçe ile Süper Lig'de yaptıkları derbi mücadelesinde sakatlanarak sahayı terk eden file bekçisi Tolga Zengin'le ilgili bir soruya da Cenk Gönen, "Zor bir süreçten geçti, büyük bir sakatlık geçirdi. Kendisine tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Fenerbahçe maçında yaşadığı sakatlık gerçekten ciddiydi. Biran evvel sağlığına kavuşup aramıza katılmasını istiyorum. Onunla ilgili bir şey söylemek bana düşmez. Tolga Zengin yılların kalecisi, hepimizin böyle zamanları oldu. Normal şeyler bunlar. O zaten dönüşünde büyük kaleciliğini gösterecektir. Takımımız için en iyisini yapacaktır." cevabını verdi.

Milli takım arasını iyi değerlendirdiklerini dile getiren tecrübeli kaleci, "Geride kalan geride kalmıştır. Artık önümüzdeki sürece odaklanacağız. Bu süreçte de elimizden gelenin en iyisini yapıp bütün maçlarımızı bir final havasında oynayacağız. Her iki takım gibi bizim de ipi göğüsleme şansımız var. Elimizden gelenin en iyisini yapıp taraftarlarımıza bu tatsız ve zor koşullarda geçirdiğimiz sezonda camiamıza bu hediyeyi vermek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Cenk Gönen, kalan 9 maçı da kazanabilecek güce ve yeteneğe sahip olduklarını kaydederek sözlerini tamamladı.

CENK TOSUN: SEZON SONUNDA İNŞALLAH ŞAMPİYON BİZ OLACAĞIZ

Beşiktaş'ın golcü futbolcusu Cenk Tosun ise son 9 maçta en az hata yapanın şampiyon olacağını belirterek, "İnşallah sezon sonunda şampiyon biz olacağız. Milli takım arası çok iyi geldi." diyerek şöyle konuştu:

"İstanbul Başakşehir maçına yüzde 100 hazırız. Artık kritik dönemler geldi. Bizim hedefimiz 9'da 9 yapmak. Son 9 maçta daha az hata yapan şampiyon olacak. İnşallah sezon sonunda şampiyon biz olacağız. Moral motivasyon açından iyi bir seviyeye geldik. İnşallah Başakşehir maçında bunu göstereceğiz. Ben de Cenk gibi taraftarlarımıza teşekkür etmek istiyorum. İnşallah kalan 9 maçımızda da bize destek çıkacaklardır. Onlar bizim için itici güç. Onlar stada gelip destek verdikleri sürece yenemeyeceğimiz takım yok. Onlar bizim için çok önemli."

Şampiyonluk yarışında rakipleriyle ilgili bir soruya da Cenk, "Biz kendi maçlarımıza odaklandık. 9'da 9 yapmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bunu yaparsak ligi şampiyon bitireceğimizi düşünüyorum." karşılığını verdi.

Sakatlığıyla ilgili de bilgi veren Cenk, "Topuk bölgesinde sakatlık yaşadım. Bu bölgede kan dolaşımı az olduğu için zor bir dönem geçirdim. 1.5 aylık bir tedavi dönemi geçirdim. Milli takım arası bana iyi geldi. Kondisyon depoladım. Hocanın şimdiki süreçte bana daha fazla ihtiyacı olduğunu biliyorum. Mustafa'nın sakatlanmasıyla artık forvette Demba Ba ile ben kaldık. Bana şans geldikçe ben de elimden geleni yapacağımı söyleyebilirim." diyerek sözlerini tamamladı.