Çeşme Yelken Kulübü, Türkiye Yelken Federasyonu tarafından düzenlenen Yarıyıl Kupası’na damgasını vurdu. Türkiye’nin önde gelen altı yelken kulübünün 15 takımla katıldığı, İzmir'in Çeşme ilçesi Yıldızburnu’nda yapılan yarışlarda beş kupa birden kazanan kulüp, başarısıyla göz doldurdu. Kulübün sporcuları Doruk Taneli ve Bora Kütük, 420 Laser kategorisinde hem gençler hem de genel sıralamada birinci olurken Mustafa Çakır, Laser Standart kategorisinde ikinci oldu. Leyla Şenocak ve Aylin Tezol ise 420 Laser kızlar kategorisinde ikinci oldu.

Türkiye Yelken Federasyonu, 420-470-Laser Standart sınıfları Yarıyıl Kupası, 2-8 Şubat 2015 arasında Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü evsahipliğinde yapıldı. Kulüp sporcularının büyük başarı gösterdiği yarışma, milli takım seçme kriteri olmasının yanısıra olimpik sınıflar yarışı olması sebebiyle büyük ilgi gördü. Yarışların tamamlanmasının ardından düzenlenen ödül törenine Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Kabaağaç, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu, Türkiye Yelken Federasyonu Başkan Vekili Naci Kuriş ve İzmir'in en eski milli yelkencisi Metin Akdurak ile birlikte çok sayıda yelkensever katıldı.

OLİMPİYATLARA KATILACAKLAR

Kulüplerinin evsahipliğinde yapılan yarışların çok iyi geçtiğini ve başarılı olan sporcuları kutladığını belirten Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Özlem Akdurak, beş kupa alan sporcularının da büyük bir başarıya imza attığını söyledi. Hedeflerinin sadece ülke çapında başarılarla sınırlı olmadığını, uluslararası yarışlarda da Türkiye’yi en iyi derecelerde temsil edecek sporcular yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten Akdurak, “2012 Londra Olimpiyatı'nda ülkemizi temsil eden Mustafa Çakır ve diğer sporcularımız, bu yarışlarda da kupaları aldılar. Yarışmacılarımız olimpiyat yolunda yürüyorlar, biz de kulüp olarak kendilerine her türlü desteği vereceğiz.” dedi.