Spor Toto Süper Lig’e veda eden Medicana Sivasspor’da Aatif Chahechoue, Fenerbahçe maçı sonrası taraftarların alkışlamasıyla ilgi olarak, "Aslında çok şaşırdım. Böyle bir tepki beklemiyordum. Beni daha çok mutsuz etti böyle bir tepki. Islık çalacaklarını veya bizi yuhalayacaklarını zannettim. Bir baktım ki bize sonuna kadar destek çıktılar" dedi.
Fenerbahçe maçında takımın ilk golünü atan Aatif karşılaşma sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Chahechoue, "Aslında daha çok mutsuzum. Taraftarların bize bakışları olsun. Bizi nasıl desteklediklerini görmek çok gurur verici ama çok da büyük bir mutsuzluk oldu benim için. Sivas benim gönlümdeki kulüp. Bugün küme düştük. Artık geri çıkmak bize kaldı. Herkese geçmiş olsun" dedi.
Takımın neden başarısız olduğunun sorulması üzerine Faslı yıldız, "Aslında iyi bir takımız. Meseleyi takıma bağlamak istemiyorum. Bazı maçlarda skoru yakalamışken ya berabere bitiyordu ya maçı veriyorduk. Anlamadım bende bu sezon neler olduğunu zor bir süreçten geçtik" diye konuştu.
Karşılaşma sonrası taraftarın alkışlarla destek verilmesinin sorulması üzerine Aatif, "Taraftarlarıma ilk önce çok teşekkür ediyorum. Bugün ve lig boyunca bize desteklerini için teşekkür ediyorum. Ben aslında çok şaşırdım. Böyle bir tepki beklemiyordum. Beni daha çok mutsuz etti böyle bir tepki. Islık çalacaklarını veya bizi yuhalayacaklarını zannettim. Bir baktım ki bize sonuna kadar destek çıktılar. Bu durum beni çok mutsuz etti. Küme düştük. Taraftarlarımız gelmeye devam etsin. Taraftarımız bizi desteklesin. Onlara bugün için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Transfer durumunun sorulması üzerine Aatif 4 senedir Sivasspor forması giydiğini ve bir sene daha sözleşme olduğunu belirterek, yöneticilerin vereceği kararı bekleyeceğini ayrılması durumunda da bir gün Sivasspor’a geri döneceğini söyledi.