Rusya Teknik Direktörü Stanislav Cherchesov, Euro 2016 sonrası yeni bir kadro oluşturduklarını belirterek, girdikleri gol pozisyonlarının atılmamasından yakındı.
A Milli Futbol Takımı, FIFA 2018 Dünya Kupası grup eleme maçları öncesi Rusya ile yaptığı hazırlık maçında 0-0 berabere kaldı.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Rusya Teknik Direktörü Stanislav Cherchesov, temposu yüksek bir olduğunu belirterek, hem rakip hem kendilerinin yenilenmiş kadro ile sahaya çıktıklarını söyledi. Cherchesov, tam istediklerini olmasa da, bazı şeyleri sahada doğru yapabildiklerini kaydederek, bir gol olsaydı takımından daha da memnun kalacağını söyledi.
"Takımı üçlü defans oynatmaktan performans aldınız mı?" sorusuna Cherchesov, “Hiç fena olmadı. Biz blok sistemi kullandık defansta. Oyuncu değişikliğinden sonrada ayını taktiği kullandık” değerlendirmesini yaptı.
"Sahada ciddi mücadele verdik"
Cherchesov, sahada gergin bir mücadele verdiklerini belirterek, “ Tabi ki dostluğun sahada olması çok güzel. Dostluk maçı gibi rahat değildik. Sahada gergin bir mücadele verdik. Ciddi bir maç yaptık” cevabını verdi.
Cherchesov’un sadece hakemin bir hatası olduğunu belirterek, genelde iyi bir yönetim sergilediğini kaydetti.
"Gol atmalıydık"
"Euro 2016’dan sonra ilk maçını takım nasıldı?" sorusuna ise Cherchesov, "Ben şu anda iyimi kötümü demiyorum. Fransa geride kaldı ve şu anda önümüze bakıyoruz. Bu maç için konuşabilirim. 6 kez böyle fırsat gelmez gol atmak için. O gol pozisyonları atılmalıydı” cevabını verdi.
Sahada ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren Cherchesov, takımda ufak tefek de olsa iyileşmelerin olduğunu kaydetti.
"Dzagoev bizimledir"
Dzagoev’in durumu ile ilgili ise Cherchesov, “Dzagoev bizimledir, takımdadır. Küçük bir sakatlığı var. Yeni kadro oluşuyor. Herkesi ayrı ayrı değerlendiriyoruz. Bütün oyuncular bizimdir. Kadroda olan da olmayan da. En iyi kadroyla yolumuza devam edeceğiz” dedi.
Cherchesov, Türkiye’nin oyunda aktif oyuncuları olduğunu belirterek, sıkı mücadele sonucu zaman zaman sahada istediklerini yapamadıklarını kaydetti.