KAYSERİ (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü (ÇHGM) ile Masa Tenisi Federasyonu tarafından Kayseri'de düzenlenen 8. Masa Tenisi Türkiye Şampiyonasında kızlarda Mersin, erkeklerde Ordu takımları birinci oldu.

Talas Spor Salonu'ndaki müsabakalarda, 25 ilden 32 takımın 14-18 yaş grubunda yaklaşık 125 sporcusu mücadele etti.

Müsabakalar sonuncunda kızlarda Mersin, erkeklerde Ordu takımı birinciliği elde etti. Kızlarda Konya, erkeklerde Hatay ikinci, erkeklerde Amasya, kızlarda Tokat takımları ise üçüncü oldu.

Şampiyonanın ödül töreninde konuşan Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, şampiyonaya ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirterek, başarılı sporcuları tebrik etti.

Farklı kentlerden çocukların Kayseri'de bir araya geldiğini ifade eden Kamçı, şöyle konuştu:

"4 gündür devam eden müsabakalarda çocuklarımız hem yarıştı, hem kaynaştı, hem de her zaman hatırlayacakları eğlenceli zamanlar geçirmiş oldu. Spor etkinlikleri, eğlenceli olmasının yanı sıra bireyin beden yapısını geliştiren, eğitici yönüyle de ön plana çıkan bir aktivitedir. Bu bakımdan geleceğimizin teminatı yavrularımızın spor ile uğraşmaları, onların yapıcı, yaratıcı ve üretici olmalarına da katkı sağlamaktadır. Dünyanın en iyi beyin sporu olarak öne çıkan masa tenisi, her yaş grubundan insanın kısa zamanda öğrenebileceği ve kolay erişilebilen bir spor dalıdır."

Vali Kamçı ile törene katılan Çocuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı İslam Emiroğlu, Talas Kaymakamı Zekeriya Güney, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Serdal Çelik, dereceye giren sporculara ödül verdi.