Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) üyesi ve Dünya Boks Birliği (AIBA) Başkanı Dr. Ching-Kuo Wu, Türkiye'nin dünyanın merkezinde bir ülke olarak, 2024 Olimpiyat Oyunları’na başvuruda bulunursa kazanmak için çok büyük şansı olduğuna inandığını söyledi.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) üyesi ve Dünya Boks Birliği (AIBA) Başkanı Dr. Ching-Kuo Wu, Samsun’da yapılacak olan 2016 Olimpiyatları Avrupa Kıtası kota müsabakaları ve Türkiye’nin 2024 Olimpiyat Oyunları adaylığı ile ilgili açıklamada bulundu. Türkiye’nin ilk olarak 1986 yılında olimpiyat başvurusunda bulunduğunu ve kendisinin o süreç içerisinde olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bu tarihten sonra olimpiyatların Türkiye’ye gelmesi için devamlı bir gelişim gösterildi. Aynı zamanda Türkiye halkı ve hükümetinin olimpiyatları istemesi büyük şanstır. Türkiye uluslararası spor arenasında önemli bir yere sahip. Bu sadece sporla değil coğrafi konumla da alakalı. Asya-Avrupa arasında bir köprü, Ortadoğu’ya yakın dünyanın merkezinde bir ülke. Eğer Türkiye 2024 Olimpiyat Oyunları’na başvuruda bulunursa ben, kazanmak için çok büyük şansı olduğuna inanıyorum. Dünya’nın mekezinde oaln bir ülke bunu hak ediyor."

Türkiye’nin tekrar adaylığı için Türkiye’ye cesaret verebileceğini dile getiren Ching-Kuo Wu, güçlü bir şekilde karar alınıp olimpiyatların düzenlenmek istendiği zaman ve adaylık açıklandığı zaman verebileceği desteği o zaman açıklayabileceğini kaydetti.

Öte yandan Ching-Kuo Wu, Samsun’da yapılacak olan 2016 Olimpiyatları Avrupa Kıtası kota müsabakalarının Türkiye’ye verilmesine vurgu yaparak, "Geçmişte Türkiye Boks Federasyonu çok büyük başarılara imza attı. AIBA yönetim kurulu üyeleri çok büyük bir güvenle Türkiye’yi seçtiler. Tabi biz Türkiye’ye bunu direk vermedik Türkiye bu ihaleyi kazandı." dedi.

2016 Rio de Janeiro Yaz Olimpiyat Oyunları'na Avrupa kıtasından katılacak boksörlerin belli olacağı kota müsabakalarının Türkiye'de gerçekleştirileceğini hatırlatan Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç ise "49 tane Avrupa ülkesinin Samsun’da yapılacak organizasyona katılacak. 300 civarında sporcunun katılmasını bekliyoruz. Türkiye daha önceden 2 kota almıştı. Kalan 8 kotayı almak için mücadele edeceğiz. Doha’da yapılacak Dünya şampiyonasında kota müsabakaları olacak. Orada alacağımız kota sayısına göre kalan kota sayısına Türkiye’de yapılacak organizasyonunda elde etmek istiyoruz." diye konuştu.