Formula 1 sezonunun 3. yarışı Çin Grand Prix'sini, Mercedes takımından Hamilton kazandı.

Cuma günü antrenman turları ile başlayan Çin Grand Prix’inde geçtiğimiz yıl ilk iki sırayı alan Mercedes AMG Petronas pilotları Lewis Hamilton ve Nico Rosberg, 2015’te de Çin’den duble zafer ile dönmeyi başardı. Lewis Hamilton birinci olurken, takım arkadaşı Nico Rosberg de ikinciliği elde etti.

Formula 1’in son takımlar şampiyonu Mercedes AMG Petronas, 2015 yılında da üstünlüğünüü devam ettiyor. Çin Grand Prix’ine kadar sezonun iki yarışında da pilotları podyum gören Mercedes AMG Petronas, Çin’de de duble yapmayı başardı.

Sıralama turlarında istediği sonuçları alan Mercedes AMG Petronas, Lewis Hamilton’la birinci ve Nico Rosberg de ikinci sırada yarışa başlama hakkını elde etti. Pole pozisyonun avantajını yarış sonuna kadar rakiplerine kaptırmayan Lewis Hamilton, geçtiğimiz yıl da olduğu gibi Çin Grand Prix’ini ilk sırada tamamladı. Hamilton, 1.39.42.008’lik dereceye imza atarken, Nico Rosberg de 0.714 saniye gerisinde yer aldı.

56 tur sonunda damalı bayrağı ilk sırada gören Lewis Hamilton, aldığı 25 puanla 68 puana ulaşarak pilotlar sıralamasının zirvesindeki yerini de korudu. Yarıştaki ikincilikle birlikte 18 puanı cebine atan Nico Rosberg ise 51 puan ulaştı ve ikinci sırada bulunan Sebastian Vettel’le puan farkını dörde indirmeyi bildi.

Mercedes AMG Petronas takımlar sıralamasında rakipleriyle arasındaki farkı açmaya devam ediyor. Çin Grand Prix’inde elde edilen 43 puanla Mercedes AMG Petronas zirvede 119 puanla yer alırken, en yakın rakibiyle arasındaki fark ise 40 puan oldu.

Formula 1’de sezonun dördüncü yarışı 17-19 Nisan 2015 tarihleri arasında Bahreyn’de düzenlenecek. Geçtiğimiz yıl gerçekleşen Bahreyn Grand Prix’inde Mercedes AMG Petronas pilotlarından Lewis Hamilton birinci, Nico Rosberg ise ikinci olmuştu.

Çin Grand Prix'sini ilk 10'da bitiren pilotlar şöyle:
1. Lewis Hamilton (Mercedes)
2. Nico Rosberg (Mercedes)
3. Sebastian Vettel (Ferrari)
4. Kimi Raikkonen (Ferrari)
5. Felipe Massa (Williams-Mercedes)
6. Valtteri Bottas (Williams-Mercedes)
7. Romain Grosjean (Lotus-Mercedes)
8. Felipe Nasr (Sauber-Ferrari)
9. Daniel Ricciardo (Red Bull-Renault)
10. Marcus Ericsson (Sauber-Ferrari)

PİLOTLAR VE TAKIMLAR KLASMANI

Formula 1'de Çin Grand Prix'sinin ardından pilotlar ve takımlar klasmanının ilk 5 sırası şöyle oluştu:

Pilotlar sıralaması
1. Lewis Hamilton (Büyük Britanya) - 68 puan
2. Sebastian Vettel (Almanya) - 55
3. Nico Rosberg (Almanya) - 51
4. Felipe Massa (Brezilya) - 30
5. Kimi Raikkonen (Finlandiya) - 24

Takımlar sıralaması
1. Mercedes - 119
2. Ferrari - 79
3. Williams - 48
4. Sauber - 19
5. Red Bull - 13