NBA yıldızı Enes Kanter, İpek Üniversitesi’ndeki öğrencilerle bir araya geldi. NBA yolunda yaşadıklarını öğrencilerle paylaşan Kanter, "Sahaya çıkıyor ve işte NBA buymuş diyorsun. İlk top geldiğinde elimin titrediğini hatırlıyorum. Havasını soluduktan sonra koşuyorsun oyuna.” dedi.

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) oynayan milli basketbolcu Enes Kanter, İpek Üniversitesi öğrencileriyle buluştu. Kanter, hem eğitimini hem de sporu bir arada yürütmek için Amerika’ya gittiğini söyledi. NBA girmesinin bir yılan hikâyesine döndüğünü söyleyen Kanter, “Lisede 'okulun takımda oynayayım' dedim, 'profesyonelsin olmaz' dediler. Üniversitede de aynısını yaptılar. Anlayacağınız beni NBA’ye girmem için zorladılar. Köşede maç istatistiği bile tuttum. Basketbol oynamak için başka çarem kalmadı ve NBA’e girdim.” dedi.

BEN BU YOLDA ÇOK SIKINTI ÇEKTİM

Bütün basketçilerin hayalinin NBA'de oynamak olduğunu ancak hiçbir şeyin dışardan göründüğü gibi olmadığının söyleyen Kanter, şu ifadeleri kullandı: "Dışardan farklı duruyor ama içerde durum çok daha farklı. Çok yoğun, çok acı, çok gözyaşı var. Ben bu yolda çok sıkıntı çektim. Anlayacağınız NBA başarısı kolay olmadı. Ortaokul ikinci sınıfta basketbolcu olmaya karar verdim. Ailem ilk başta olaya sıcak bakmadı. O zamanlar beden eğitimi öğretmeni dışında kimse bana destek vermedi. Sabah namazlarında hayallerim için dualar ettim. Annem bana hep ‘nereye gidersen git, ne kadar yükselirsen yüksel hep sıfır ol’ derdi. O yüzden mütevaziliği seçtim ve sıfır formasını giydim. Şimdi gittiğim takımda sıfır numaralı forma başkasındaydı. Çift sıfır istedim o formanın sahibi emekli olunca oda olmadı. o zaman yaşadığım şehri İstanbul’u temsilen 34’ü aldım.”

İLK TOP GELDİĞİNDE ELİMİN TİTREDİĞİNİ HATIRLIYORUM

NBA’de ilk maçına çıktığı anı unutamadığını belirten Kanter, sahanın havasını iki dakika içine çektikten sonra oyuna başladığını dile getirdi. Kanter, "Sahaya çıkıyor ve iste NBA buymuş diyorsun. İlk top geldiğinde elimin titrediğini hatırlıyorum. Havasını soluduktan sonra koşuyorsun oyuna. Amerika’daki üniversitelerle karşılaştırdığımda arada büyük farklar var. Köy ile kent farkı gibi. Böyle bir okulu Amerika’da görmedim. Üniversitenin kampüsünü görünce NBA’iı bırakıp insanın burada okuma isteği geliyor. NBA’de oynamasaydım burada okumak isterdim.” dedi.

Konuşma sonrası Kanter’e Animasyon bölüm öğrencilerinin yaptığı ve üzerinde resminin yer aldığı tablo hediye edildi. Tabloyu, İpek Üniversitesi Genel Sekreteri İlhan Yerli verdi. Kanter de Oklahoma City Thunder'da giydiği 34 numaralı formasını üniversiteye hediye etti ve öğrencilere imza dağıttı.

Daha sonra ise Kanter, Üniversite’nin meydanında kurulan potada öğrencilerle gösteri atışı yaptı.