Karadağ’da yapılan 20. Balkan Çocuklar Karate Şampiyonası’nda 20 altın, 16 gümüş ve 10 bronz madalya kazanan Milli takımımız, Balkan şampiyonu oldu.

Balkan Çocuklar Karate Şampiyonası'nın 20'nci buluşması, Karadağ'ın Herceg Novi kentinde yapıldı. Türkiye'nin yanı sıra Makedonya, Sırbistan, Bosna Hersek, Karadağ, Hırvatistan, Bulgaristan, Slovenya, Kosova, Arnavutluk ve Romanya'nın yer aldığı şampiyonada 850 sporcu tatamiye çıktı. Milli takım, 88 sporcu ile Türkiye'yi temsil etti.

Igalo Spor Salonu'nda yapılan şampiyonada 2001 ile 2004 arası doğumlu sporcular mücadele etti. Türk karatesinin geleceğini oluşturacak yıldız adayları, 40'ı ferdi, 4'ü takım dalında dağıtılan altın madalyaların 20'sini Türkiye'ye kazandırırken, Türk bayrağını gönderden indirmeyerek adeta İstiklal Marşı'nı tüm Balkan ülkelerine ezberletti.

Madalya tablosunda en yakın rakibine açık ara fark yapan milli takım, kazandığı 20 altın, 16 gümüş ve 10 bronz madalya ile genel sıralamanın zirvesinde yer alarak Balkan şampiyonu oldu. 6 altın, 3 gümüş, 13 bronz madalya kazanan Makedonya'nın ikinciliği elde ettiği şampiyonada 6 altın, 2 gümüş, 17 bronz madalya kazanan Sırbistan da üçüncü sırada yer aldı.

ESAT DELİHASAN: GENÇLER BİZİM GELECEĞİMİZDİR

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Türk karatesinin istikrarlı başarı grafiğini sürdürmesinde genç sporcuların büyük rol oynadığını belirterek, şunları söyledi:

"Her zaman söylüyoruz; iyi ve güçlü bir altyapıya sahibiz. Bunu Karadağ'da da açık bir şekilde gördük. Gençler bizim geleceğimizdir. Bayrağımızı gönderden indirmeyip İstiklal Marşımızı tüm salona ezberleten sporcularımızı tebrik ediyorum. Mücadele eden tüm sporcularımızı da alınlarından öpüyorum. Emeği geçen antrenörlerimize ve tabii ki sporcu velilerimize de teşekkür ediyorum."