Federasyon ile Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) arasında imzalanan IAAF Çocuk Atletizmi Projesine, Federasyon Başkanlığına seçilen Fatih Çintimar'ın özel ilgisiyle yeniden hız verildi.

İlkokullarda 7-12 yaş arası çocukların sporla tanıştırılarak kötü alışkanlıklardan korunması, sağlıklı bireyler olması, yeteneklerinin keşfedilmesi, yarınların şampiyonu olabilmeleri için zemin hazırlanabilmesini amaçlayan proje, çocuklara çekici, erişebilir ve eğitici bir atletizm sunmayı hedefliyor.

Program dahilinde öncelikle isteyen Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu son sınıf öğrencileri ile beden eğitimi öğretmenleri, atletizm antrenörleri ve sporculara kurs verilmeye başlandı. 

IAAF tarafından hazırlanan ve oyunların anlatıldığı kitapçığın dağıtıldığı kurslarda, normal eğitimin yanı sıra programa ek olarak çocuk psikolojisi, dopingle mücadele, atletizmde başarı hikayeleri gibi konular eklenerek kursiyerlerin konuya daha geniş şekilde hakim olmaları sağlanıyor.

Adana'da Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda gerçekleştirilen kursa katılan IAAF Çocuk Atletizmi Türkiye Koordinatörü Necdet Ayaz, AA muhabirine, IAAF'ın kendisine bağlı 196 ülkede imzalanan protokol gereklerinin büyük bir çoğunluğunun ülkemizde yerine getirilemediğini söyledi.

- Minyatür atletizm aletleri 

Genç nüfusa sahip Türkiye'nin kendi başarılı sporcularını çıkarması için projeye önem ve her türlü desteğin verildiğini ifade eden Ayaz, projenin okulların müfredatına girmesi için de çalışmaların sürdüğünü anlattı.

Projenin KKTC'de büyük ihtimalle müfredata gireceğini, Türkiye'de de girmesi gerektiğini ifade eden Ayaz, şunları söyledi:

"Federasyon Başkanımız Çintimar, bu oyunların ilkokulların beden eğitimi dersleri müfredatına alınması için görüşmelerde bulunuyor. Derste çocuk sırıkla atlama, gülle atma gibi atletizm dallarında kullanılan aletlerin plastik minyatürlerini kullanacak, IAAF tarafından belirlenen oyunları oynayacak. Çocuk, oyun oynayarak spor, atletizm yapacak. Bunu yapan çocuk illa atlet olacak diye bir şart yok. Basketbol da futbol da oynayabilir, sporcu olmasa bile küçük yaşta sporla tanıştığı için ileri hayatının içine sporu yerleştirecek, daha sağlıklı birey olacak."

Ayaz, eski ve başarılı bir milli atlet olarak projeye her türlü desteği veren Başkan Çintımar'a teşekkür etti.