Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, gençleri kötü alışkanlıklardan koruyacak, rehabilite edecek, yaşam boyu spor imkanı sağlayacak yeni tesisler yapacaklarını söyledi.

Barbaros Mahallesi'nde bulunan Kocasinan Spor Tesisleri'ni ziyaret ederek yetkililerden brifing alan Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, "İmar, yol, kaldırım yapmak, çevreyi korumak, temizlik gibi rutin belediye hizmetlerinin dışında kamu değerlerini iyi kullanarak, yöneterek sosyal ve kültürel belediyeciliğe de önem vermeliyiz. Çocuklara ve gençlere kendi çocuklarımız gibi sahip çıkarak onlara doğru örnek olmalı, güzel modeller oluşturmalıyız. Sporun gençleri her türlü kötü alışkanlıklardan, madde bağımlılığından koruduğunu biliyoruz. Gençlerle ve sporla ilgili farklı projelerimiz var" müjdesini verdi.

Spor merkezi ve salonda incelemelerde bulunan Başkan Çolakbayrakdar, "Burada umduğumdan çok daha fazlasını gördüm. Boks, tekvando ve satranç dallarında talebe yetiştiren hocalarımız, genç kardeşlerimize güzel örnekler oluşturmuş. Bu tesis yaşam boyu spor konusunda da yetişkinlerimize, erişkinlerimize, kadınlarımıza, erkeklerimize hizmet veriyor. Gençlerimize sosyal yaşama katılmaları, katkıda bulunmaları, rehabilite olmaları noktasında eğitim veriyor. Aldığım brifingde bunları da öğrenmiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Çevre sakinlerine bu tesislerden daha fazla yararlanmaları noktasında çağrıda bulunuyorum" dedi.

Gençlerin ve çocukların okuldan artan zamanlarında tesislerde spor yaptığını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, "Burada altyapı var; spor ve eğitimin değişik faaliyetleriyle birlikte gençlerimizi olumlu etkinliklere yönlendiren milli takım antrenörlerinin olması da büyük avantaj. Gençlerimiz gücü kontrol edebilme, koruyabilme, hareketleri sanat ve incelik içerisinde yapabilme felsefesine hakim olarak yetişiyor. Tesisimiz sadece spor değil rehabilitasyon merkezi görevini de üstleniyor, insanlarımızın sosyal hayatla kaynaşmalarını sağlıyor" diye konuştu.

Bu tesislerden eğitim alan, buradan yetişen gençlerin ulusal ve uluslararası müsabakalarda dereceler kazandığının altını çizen Başkan Çolakbayrakdar, "Fiziki antrenman ve beyin jimnastiği yapmak isteyenlere de tesisimizde imkan sağlanıyor. Sporda yeteneğin belirlenmesi için ideal yaşın 3-10 arası olduğu dikkate alınırsa bu tür tesisler çok büyük önem arzediyor. Böyle bir tesisin yaşadığını, yürüdüğünü görünce biz de şevklendik. Vatandaşlarımızın hizmetine yeni yeni tesisler sunabilmek, değişik semt ve mahallelerimizde böyle tesisler oluşturma gayretimiz sürecek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor ellerine sağlık diyorum" şeklinde sözlerini tamamladı.

Antrenörler de yaptıkları açıklamada "Günlük; yetişkin ve küçük olmak üzere 500 kişi tesisimizden yararlanıyor. Avrupa ikincisi, beşincisi sporcularımız var. Satranç Milli Takımı'nda buradan yetişen sporcumuz var" şeklinde bilgiler aktardı.