Ziraat Türkiye Kupası 3. Eleme Turu’nda Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor ile karşılaşacak olan Çorum Belediyespor’da hazırlıklar sürüyor.
Spor Toto 3. Lig 1. Grup ekiplerinden Çorum Belediyespor’da Kulüp Başkanı Zeki Gül, kulüp yöneticileri ile basın toplantısı düzenleyerek önümüzdeki günlerde oynanacak Çorum Belediyespor - Trabzonspor maçına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Ziraat Türkiye Kupası 3. Eleme Turu’nda Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor ile eşleştiklerini hatırlatan Zeki Gül, Çorum’un spor tarihinde, 4 büyükler olarak nitelendirilen takımlardan biriyle ilk kez bir maç oynayacağına işaret etti. Trabzonspor’un, İstanbul’daki üç büyük kulübe karşı ilk defa şampiyon olan, futboldaki Anadolu ihtilali kavramını spora kazandıran ve İstanbul’daki 3 büyüklerin şampiyonluklarına ilk defa ortak olan bir Anadolu takımı olduğunu anlatan Gül, "Anadolu’da yaşayan herkes öyle ya da böyle Trabzonspor’dan bir şey bulur. Trabzonspor Kulübü’nü desteklemese bile her Anadolu insanının gönlünde Trabzonspor’un özel bir yeri vardır. Bu nedenle biz bu maçı çok önemsiyoruz, değer veriyoruz. Trabzonlu hemşerilerimizi de Çorum’un en güzel misafirperverliği ile karşılayıp, uğurlayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.
Trabzonspor maçı biletleri 30 ile 60 TL’den satışa sunulacak
26 Ekimde oynanacak maçın bilet fiyatlarının da belli olduğunu açıklayan Gül, açık tribün bilet fiyatının 30 TL, kapalı tribün bilet fiyatının ise 60 TL olduğunu belirtti. Bilet satışlarının başlayacağı günü hafta içerisinde açıklayacaklarını belirten Gül, Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı’ndaki gişelerin yanı sıra Hürriyet Meydanı’nda kurulacak stanttan da bilet satışı yapılacağını dile getirdi.
Çorumluları, takımlarını desteklemeye davet eden Gül, "Bilet fiyatını yüksek bulan taraftarlarımızdan anlayış bekliyoruz. Çorum’un tarihinde bu tip maçlar ilk kez olacak. Takımımıza seyirci olarak destek sağlayıp, birkaç paket sigara parasını vererek kulübe maddi olarak destek sağlayacaklarını düşünmelerini arzu ediyoruz. Bizim için önemi olan bir maçtır. Vatandaşlarımızın bu konuda fedakarlık yapacaklarına inancım tamdır” ifadelerini kullandı.
Protokol tribünü için de ayrı bir çalışma yapacaklarını bildiren Gül, bu tribüne maç sırasında sadece davetlilerin alınacağını, bugüne kadar takımı destekleyen iş adamı, mesleki ve sivil toplum örgütlerinin yöneticileri ile vatandaşlardan anlayış beklediklerini kaydetti.
“Trabzonspor’un motivasyona ihtiyacı var”
Her maçın motivasyonunun ayrı olacağını dile getiren Gül, “Her maçın motivasyonu ayrı olur. Bu tip maçlarda hiç kimseyi motive etmeye ihtiyacımız yok. Trabzonspor’un motiveye ihtiyacı var. Ligin son sırasındaki takım ile liderin maçında, son sıradaki takımın futbolcuları galip gelmek için motive olurlar. O motivasyon da lider takım zorlanır, rakibi hafife alabilirler, kendilerine çok güvenirler ve yanlış yaparlar. Biz ondan faydalanmaya gideceğiz. Trabzon maçına ayrı bir motivasyona gerek olmayacak. Kabul etmek gerekir ki Trabzon bizden çok çok güçlü bir takım. Bizim futbolcularımız da bunun bilincinde. Kendilerini ispatlamak adına ellerinden geleni yapacaklar. Futbolcuların motivasyonu konusunda Trabzonspor’un zaafa düşeceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.
Gül, maçın oynayacağı 26 Ekim Çarşamba günü kamu çalışanlarının saat 14.15’ten maç bitimine kadar izinli sayılabilmeleri için Vali Necmeddin Kılıç’tan da talepte bulunduklarını da sözlerine ekledi.