Profesyonel futbolcu menajeri Hayati Coşkun, Türkiye’de genç yeteneklere daha sabırlı davranılması gerektiğini söyledi.
Coşkun, transfer dönemi hareketliliği tüm hızıyla sürerken, yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Türkiye’ye birkaç genç futbolcu getirdiklerini belirten Coşkun, "Maalesef kulüplerimiz gurbetçi gençlere ikinci sınıf vatandaş gibi yaklaşıyorlar. Bunlar Bundesliga’da genç takımlarda oynamış gençlerimiz. Açıkçası niye böyle davranıyorlar bilmiyorum. Bu çocukları Türkiye’de teste tabi tutuyorlar ve bu çocukların önünü kesiyorlar. Galatasaray Tolga Ciğerci diye bir futbolcu aldı. Bu futbolcuya 2,5 milyon Euro verilir mi? Bilemem" dedi.
"Sabırlı olmamız lazım"
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’i, milli oyuncu Emre Mor’u keşfettiği için tebrik eden Coşkun, "Fatih Terim ona şans vererek hocalığını göstermiş oldu. Messi gibi Emre Mor’un da Avrupa’da reklamının yapılması bizi çok gururlandırdı. Türk Milli Takımı bir yerlere gelemedi ama o çocuk belli seviyeye geldi. Emre Mor’dan bahsederken gözlerim doluyor. Eğer 2,5 milyon Euro verecekseniz öyle çocuğa verin. Bakın B. Dortmund 16 milyon verdi. Hiçbir Türk takımı o çocuğa 2,5 milyon dahi olsa vermezdi. Sabırlı olmamız lazım. A Takımda olmasa bile U21’lerde oynatalım" diye konuştu.
"Fenerbahçe için üzülüyorum"
Coşkun, şu an Jamiaka Milli Takımı’nı çalıştıran Winfried Schafer’ın menajeri olduğunu belirterek, "Bana Türkiye’de çalışabileceğini söyledi. Bazı takımlara öneride bulundum fakat olumlu yanıt almadık. Bugün Fenerbahçe yeni bir teknik direktör ile anlaşmış. Ama o antrenörü Winfried Schafer ile aynı kefeye koyamayız. İnşallah Fenerbahçe’nin verdiği paralar tekrar sokağa gitmez. Ama Sayın Başkan Aziz Yıldırım eğer benim param çok Avrupa’ya para dağıtmak istiyorum derse paralarını saçabilir. Hocalarımızı seçerken biraz daha sabırlı ve dikkatli olalım. Lig başlayacak fakat hoca daha ligi tanımıyor, takımı tanımıyor, takımla kamp geçirmemiş. Fenerbahçe için üzülüyorum" değerlendirmesini yaptı.
"Galatasaray bu sene ipi göğüsler"
Galatasaray’ın bu sene ligde ipi göğüsleyeceğine inandığını söyleyen Coşkun, "Hoca iyi ve başarıya aç bir hoca. Galatasaray’ı toparlayacağına inanıyorum. Ama transferleri hoca mı yapıyor? Hayır, hoca yapmıyor. Kulübün sportif direktörleri yapıyor fakat bu da yanlış. Eğer Galatasaray bu yanlışları düzeltirse sırtı yere gelmez diyorum" dedi.
Coşkun, Beşiktaş’ı ise transfer politikası nedeniyle tebrik ederek, Aras Özbiliz’in geleceğin yıldızı olacağını söyledi.
Önder: "Türkiye’de kurumsal çalışılmıyor"
Danışmanlık yapan Adem İbrahim Önder ise Avrupa Şampiyonası’nda başarıya ulaşamasak da Emre Mor’un kazanıldığını vurguladı.
Türkiye’de sistemsel ve kurumsal olarak çalışılmadığını ifade eden Önder, "Bunu yapsak Avrupa’da yetişmiş ve bizim yaşlanınca aldığımız futbolcular yerine çok küçük yaşlarda yetişmiş futbolcularımızı yurt dışına verip ülkemize gelir elde edeceğiz" diye konuştu.