Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Osman Coşkun, Yozgat’ta sporun gelişmesinin sağlıklı bireyler yetişmesine büyük katkı sağlayacağını belirterek spora ve sporcuya gereken öneminin verilmesi gerektiğini söyledi.

Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Osman Coşkun, Yozgat ve Bozok Hentbol Takımları yönetici ve sporcuları ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı sosyal tesislerinde düzenlenen yemekte bir araya geldi. Coşkun,yemek sonrası yaptığı konuşmada sporun önemine değindi. Coşkun, her iki kulübün müsabakalardan elenmiş olmasının yöneticileri ve sporcuları kesinlikle umutsuzluğa sevk etmemesi gerektiğini söyledi.

Sporda sonucun ve skorun ne olursa olsun mücadeleden kopmamak gerektirdiğini vurgulayan Coşkun, "Elde edilen sonucu kesinlikle başarısızlık olarak görmemek gerekiyor. Sizlerin hentbol sporunu büyük bir azim ve istekle gerçekleşmesi ve neticesinde Ankara’da yükselme müsabakalarına katılacak seviyeye gelmeniz hakikaten büyük başarı. Bu mücadeleyi zor şartlar altında verdiğinizi biliyorum. Buna rağmen büyük bir özveri ile mücadeleden kopmadınız. Her birinizi tebrik ediyor, dana büyük başarılara imza atacağınıza inanıyorum.” dedi.

Sporun desteklenmesi konusunda her zaman öncü olmaya çalıştığını söyleyen Coşkun, "Sokakta zararlı alışkanlıkların gençlerin etrafında kol gezdiği bir dünyada spor büyük bir kurtarıcı, gençlerin sağlıklı nesiller olarak yetişmesine imkan sağlayan çok önemli bir vesile. Biz de bu inançla Yozgat’ta amatör sporun her branşını desteklemeye daha çok Yozgatlı çocuğun sporla iç içe olmasını sağlamaya gayret gösterdik. Şunu çok iyi biliyoruz ‘Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.’ Yozgat’tan da sağlıklı bireylerin yetişmesi adına spora verdiğimiz destek her zaman devam edecektir.” diye konuştu.