Cristian Zapata kimdir? Beşiktaş'ta transferde adı en kuvvetli geçen savunmacı hiç kuşku yok ki Milan'dan ayrılmak üzere olan Kolombiyalı stoper Cristian Zapata olarak göze çarpıyor. 30 yaşındaki Zapata ile görüşmelerde mutlu sona çok yakın olan Beşiktaş, önümüzdeki hafta büyük ihtimalle yıldız futbolcuya imza attıracak.

HABER46 ÖZEL HABER - Önümüzdeki sezon için en az 2 stoper transferi yapacak olan Beşiktaş'ta adaylardan biri Milan forması giyen Cristian Zapata.

Beşiktaş Dış Transfer Sorumlu Yöneticisi Erdal Torunoğulları'nın daha önce prensip anlaşmasına vardığı Zapata için somut adımlar önümüzdeki hafta atılacak.

Gelecek hafta Milano'ya gidecek olan Beşiktaş yönetimi transferi bitirecek ve 30 yaşındaki dünyaca ünlü savunmacıya imza attıracak.

3 yıl için toplam 10 milyon Euro talep eden Cristian Zapata ile pazarlıklar devam ettiren Beşiktaş'ın rakamı istediği seviyeye indirerek yıldız oyuncuya imza attırması bekleniyor.



2 ay sonra Milan ile sözleşmesi sona erecek olan 1.87 boyundaki Zapata, Kolombiya Milli Takımı formasını da 40 defa giydi.

CRISTIAN ZAPATA KİMDİR?

30 Eylül 1986 Padilla, Kolombiya doğumlu olan Cristián Eduardo Zapata Valencia, futbola ülkesi takımlarından Deportivo Cali'de başlamıştır. 2005-2011 sezonları arasında İtalya Serie A ekiplerinden Udinese forması giyen Zapata toplam 168 maça çıkmıştır. Udinese tecrübesi sonrasında İspanyol ekibi Villarreal'de soluğu alan Cristian Zapata 2 sezon forma giydiği İspanyol ekibinden 2012-2013 sezonu başında İtalyan devi Milan'a kiralanmıştır. Bonservisi şu anda Milan'da bulunan 30 yaşındaki tecrübeli defans oyuncusunun sözleşmesi 2 ay sonra bitmekte ve serbest kalacaktır.