Çukurova Belediyesi Yaz Spor Futbol Okulu, yüzlerce öğrencinin forma giydiği bir törenle başladı. Anne babaların da ilgi gösterdiği törende 7-15 yaş aralığındaki tüm çocuklara Çukurova Belediyesi tarafından forma, spor ayakkabısı, tozluk ve spor için gerekli diğer malzemeler dağıtıldı. 500’e yakın çocuğun katıldığı spor okuluna kayıtların devam ettiği ve programın bir ay süreceği ifade edildi.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, çocuklara yaptığı konuşmada, “İçinizden Adana’yı Türkiye’de ve hatta Türkiye’yi dünyada temsil edecek kabiliyette sporcular çıkabilir ama bunun tek şartı çalışmak, çok çalışmak ve azimli olmaktır.” dedi. Kendisinin de ilk gençliğinde voleybol ve tenis oynadığını belirten Başkan Soner Çetin, “Sizi ve sizi bu sıcaklarda spora yönlendiren ailelerinizi kutluyorum; sporun her çeşidi güzeldir.” diye konuştu.

“Başarılı olmak için biraz terleyeceksiniz. İleri yaşlarda sıkıntı çekmemek için bugünden spor yapacaksınız.” diyen Başkan Soner Çetin, kabiliyeti olan çocukların Çukurova Belediyespor’un altyapısına alınabileceğini söyledi. Güzelyalı Halı Saha, Toros Mahallesi Gündüz Tekin Onay Tesisleri, 100. Yıl Mahallesi Seyhan ve Yurt Mahallesi’ndeki Türkan Saylan tesislerinde çocukları Burhanettin Turgut, H. Ali Kar, Ramazan Kurtuluş, Fethat Avcı ve Serdar Yaraş adlı hocalar yetiştirecek.