Mersin’de düzenlenen Dragon Fest 2015 yarışmasına katılan Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi ekibi, zorlu rakiplerini geride bırakarak ilk gün Dragon Fest Federasyon kupasını aldı. ÇÜ ekibi, ikinci gün yapılan yarışlarda yine spor kategorisinde yarışmaya hak kazanarak bu kategoride ikinci olarak gümüş madalyayı Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne getirdi.

2015 Mersin Dragon Festivali kapsamında Kongre ve Sergi Sarayı’nın sahilinde düzenlenen festivalde 33 takım yarıştı. Mersin Marina’dan yürüyen takım kortejinin etkinlik alanına gelmesi ile başlayan festival, Kaptan Seremonisi ile devam etti. Yarıştan önce tek tek sahneye davet edilen takım kaptanları, yarış öncesi takımlarını motive etti. Türkiye genelinde birçok şehirde düzenlenen Dragon Festivaline Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi de katıldı.

ÇÜ Tıp Fakültesi kürek ekibi adına açıklama yapan Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Koç, eğitim öğretimin yanında derslerden kalan zamanlarda, öğrencilerin kişisel gelişimlerini sağlayacak entelektüel, sosyal ve sportif faaliyetler yapmasının önemine değindi.

Başlangıç noktası Çinli şair Qu Yuan’ın öyküsüne dayanan Uzakdoğu’dan başlayarak dünyanın pek çok ülkesinde yapılan Dragon Fest Yarışması, Türkiye’de 2008 yılından bu yana birçok şehirde düzenleniyor. Dünyanın en büyük üç festivalinden biri olan yarışma dayanışma, takım çalışması ve ekip ruhu oluşturma becerisine katkı sunuyor.