Cumhurbaşkanlığı 51’inci Türkiye Bisiklet Turu’nun (TUR 2015) 132 kilometrelik Fethiye-Marmaris etabı başladı. Fethiye-Marmaris etabının startı Cumhuriyet Meydanı’ndan verildi.

21 takımdan 168 sporcunun katıldığı yarışın startını Türkiye Bisiklet Federasyonu (TBF) Başkanı Emin Müftüoğlu, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ile birlikte verdi. Yarışın başlangıç anını görmek isteyen vatandaşlarla yerli ve yabancı tatilciler de Cumhuriyet Meydanı’na geldi.

Yarışta 3 günü geride bıraktıklarını belirten Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, "Yarışların 4’üncü günündeyiz. Şuana kadar hiçbir sorun yaşamadık. Bugün de sporculara kazasız belasız bir yarış diliyorum." dedi.

YARIŞ ÖNCESİ NOTLARI

CCC Sprandi Polkowice Takımından David Rebelline start öncesi takım imzası sırasında dünkü zaferini yorumladı. Yarışın yeni lideri Turkuaz Mayoyu taşıyan Rebellin, dün en güzel zaferlerinden birini kazandığını söyledi.

Etixx- Quick Step Takımı'ndan Mark Cavendish bu sabah imzaya geç kalmasına rağmen start alan 162 sporcunun arasında yer aldı. Cavendish artık yarış lideri değil ancak sprint puanlarının lideri olarak Yeşil Mayo'yu üzerinde taşımaya devam etti.

Fethiye-Marmaris etabı TUR’un yabancı sporculara açıldığı 2008 yılından bu yana hep yer alan 2 belde olarak devam etti.

Dünkü etabın dördüncüsü Tinkoff-Saxo Takımından Jay McCarthy, start öncesi Fethiye'de Sydney’den gelen Avusturalya'lı hayranlarıyla buluştu. Hayranları, McCarthy' e, Türkiye Turu'nun en beğendikleri yarışlardan biri olduğunu bu nedenle bu sene Türkiye'ye geldiklerini söylediler.

TUR' un yeni tırmanış lideri ve kırmızı mayonun sahibi Colombia’dan Juan Pablo Valencia. 5 puan farklı liderliğini sürdürmesine garanti gözle bakılıyor.

Dalaman girişinde bisikletçilerin geçişi için bir gecede asfalt döken Karayollarına Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu teşekkür etti. Bu teşekkür aynı zamanda anonsla duyuruldu.

Caja Rural Seguros Takımı'ndan Luis Mas Bonet Türkiye Güzellikleri mayosunun şu anki sahibi. Ancak etap öncesi kaçış yapmaktan başka bir planının olduğunu söyledi. Luis Mas, "Sprinterimiz Barbero'ya yardım edeceğiz. Diğer sprinterlerin çoğundan iyi tırmanıyor ve etabın sonunda tırmanış var." dedi.

Ayrıca Caja Rural Seguros Takımı'ndan Carlos Barbero’nun doğum günü olduğu duyuruldu.

Nippo-Vini Fantini Takımından Mattia Pozzo da yaptığı açıklamada, "Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye Güzellikleri Mayosunu kazanmak istiyorum ama bu sene daha fazla rekabet var." dedi.