FIFA Kokartlı hakemlerden Cüneyt Çakır, hakem camiası olarak Türk futbolunun önüne geçme gibi bir niyetlerinin olmadığını söyledi.

TFF'nin Beykoz Riva'da yer alan idari merkezinde gerçekleştirilen 'Profesyonel hakemlik' imza töreni sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan deneyimli hakem, "Bundan sonraki süreçte sayı olarak diğer arkadaşlarımıza yansıyacaktır. Süper Lig kadrosunda bulunan tüm hakemleri kapsayacaktır. Daha ileri ki yıllarda doğru bir planlamayla alt liglerde görev yapan arkadaşlarımızı kapsayacak." dedi.

Bir basın mensubunun 'Türk hakemliğinin başarı anlamında futbolunun önüne geçti' yorumu üzerine Cüneyt Çakır, "Hakem camiası olarak Türk futbolunun önüne geçme gibi bir niyetimiz yok. Sadece Türk hakemlerinin başarılı olduğu bir ortamda bizim sevinmemiz söz konusu bile olamaz. Bizler aynı ailenin içindeyiz. Teknik adamlar, futbolcular ve hakemler olarak bizim tek hedefimiz var o da Türk futbolunu ileri götürmek. Bu da hep birlikte olur. Bizler çalışmalarımıza devam edeceğiz. Eğer hakem camiası olarak bir nebze dünya futbolunda söz sahibi olabiliyorsak, bu Türk futboluna yarar sağlıyorsa ne mutlu bize. Kişisel bazda kalıyorsa demek ki hiçbir faydası yokmuş. Biz bunda 40 yıl önce dünya kupasında maç yönetmişiz, bir 40 yıl daha beklemek istemiyoruz. Bundan sonra çok daha fazla çalışacağız ve turnuvalarda, final maçlarında biz bıraktıktan sonra bir Türk hakemin ismi geçsin istiyoruz." ifadelerini kullandı.

8 Ağustos Cumartesi günü Ankara'da Galatasaray ile Bursasspor arasında oynanacak TFF Süper Kupa maçını da yönetecek Cüneyt Çakır, "Bu tarz maçlar özel karşılaşmalardır. Biz de ekip olarak iyi hazırlandığımızı düşünüyorum. İki takıma da başarılar diliyorum. İnşallah sakatlıktan uzak, güzel bir maç olur. Herkesin gönlüne göre olsun." yorumunda bulundu.