FIFA kokartlı Hakem Cüneyt Çakır, eskiye bakıldığı zaman futbolcu ve hakem ilişkilerinin ileriye gittiğini söyledi.

Geleneksel olarak düzenlenen TSYD 52. Yıl Sporun Zirvesi Semineri ikinci günü ilk oturumunda ‘Hakem Penceresinden Türk Futbolu’ konulu panel düzenlendi. Panelde konuşan FIFA kokartlı tecrübeli hakem Cüneyt Çakır, oyuncularla olan ilişkilerin çok ayrı bir konu olduğuna değinerek, ''Ben şuna inanıyorum son birkaç yıl içerisinde eskiye bakıldığı zaman hakem oyuncu ilişkileri ileriye gidiyor. Aynen hakem medya ilişkilerinin ileriye gittiği gibi hakem oyuncu ilişkileri de ileriye gitmektedir. Doğru yolda olduğumuzu düşünüyorum. Evet biz saygı istiyoruz. Evet saygı görmek için saygı göstermemiz lazım. Hakem camiası olarak bunu prensip ettik.'' dedi.

Seminerde 2014 yılında Brezilya'da düzenlenen FIFA2014 Dünya Kupası Finalleri'nde yaşadıkları ilginç bir anıyı basın mensuplarıyla paylaşan Çakır, salonda gülüşmelere neden olayı ise şöyle anlattı:

''Biz o turnuvaya 12 gün önceden gittik. Antrenmanlar ve eğitimlere devam ettik. Üçümüzün de içinde ilk maçımızı alalım yükü ve heyecanı var. Maçlara 48 saat kala hakemler açıklanıyordu. İlk maç hangisi olacak ne zaman alacağız bize kim söyleyecek bekliyorduk. Tebligatlar şöyle yapılıyordu. Salon düzeninde oturuyorduk atamalar hakem kurulu tarafından yapılıyordu. Hakem atamaları yapan ise Arjantinli bir FIFA üyesiydi. Gelip her gün hakemleri anons ediyordu.

Biz ilk maçımıza yedinci gün çıktık. Heyecan ve içimizde ki duygular tavana vurmuş durumdaydı. Herkes bize ne zaman maçınız var diye soruyor. Arjantinli üyenin İngilizcesi iyi değil benim isminde İngilizce çok zor söyleniyor. Doğru söylenemiyor. Bir gün geçti yok, ikinci gün geldi yok, üçüncü gün oldu yine biz maç çıkmadı. Dördüncü gün yok beşinci gün yok. Bahattin hocaya döndüm 'acaba bize maç veriyorlar da biz mi anlamıyoruz' dedim. Neyse Allah'a şükür yedinci gün maçımızı aldık.''