FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, futbolun bir oyun olduğunu unutmamak gerektiğini söyledi.

UEFA Eski Asbaşkanı ve FIFA İcra Kurulu Üyesi Şenes Erzik için düzenlenen ‘vefa’ gecesinin ardından Cihan Haber Ajansı’na konuşan başarılı hakem, Türk futboluna fayda ve katkı sağlamak için çalıştıklarını belirtti.

Saha olayları ve yaşanan taşkınlıklarla ilgili de konuşan Çakır, futbolun bir oyun olduğununun unutulmaması gerektiğine vurgu yaparak, "Futbol ailesinin ayrı ayrı her bireyinin tek bir amacı vardır. Türk futboluna fayda sağlamak, katkı sağlamak. Biz sadece bunun için çalışıyoruz. Bunu unutmamak lazım. Burada en önemli şey milli takımın başarısıdır. Oyuncu kardeşlerimiz, bizler, antrenörler, yöneticiler belli bir emek ve başarı için çaba sarf ediyorlar. Futbolun bir oyun olduğunu unutmayalım bu şekilde bu oyunu oynayalım, sevelim." dedi.

"FİNAL MAÇI YÖNETMEK İSTİYORUZ"

UEFA Eski Asbaşkanı Şenes Erzik’le birlikte çalışma fırsatı bulduğu için şanşlı olduğunu söyleyen Çakır, Erzik’e hakem olarak bir final maçı yöneterek hediye vermek istediklerini söyledi.

Şenes Erzik'in desteğini hep hissetiğini, iyi gününde de kötü gününde de yanında olduğunu belirten Çakır, Şenes Erzik'ten çok şey öğrendiğini de belirterek konuşmasını şöyle noktaladı:

"Ben şanslıyım. Şenes başkanla çalışma fırsatı buldum. En son dünya kupasında ve Brezilya’da 45 gün birlikte olduk. Gerçekten kendisinden çok şey öğrendik. Bize şunu derdi. 'Çalışın çalışırsanız istediğinizi alırsınız.' İnşallah biz sezon sonu veya önümüzdeki sezon Allah ne zaman nasip ederse kendisine bir finalle veda etmek istiyoruz. Aslında bu veda da değil ama. Biz de Türk hakemleri olarak üzerimize düşen görevi inşallah yapma fırsatı buluruz. Brezilya’da yarı final mücadelesinden sonra Şenes başkan kötü hava şartlarına rağmen 2.5 saatlik yol gelerek bizim yanımıza gelmişti sadece o sevinci gururu birlikte yaşamak için, bunu da asla unutamam."