Dakar Rallisi’nin 11. günü geride kalırken sporcular Türk bayrağını taşımayı sürdürüyor. Sporcular Şakir Şenkalaycı ve Serkan Özdemir etabı 53 ve 54. sırada bitirdi.

Dakar’da Türk sporcular rengarenk dağlara sahip Salta’dan sabah erken saatte 79 pilotla beraber start aldı. Pilotlar; 2.700 m. ve 5.000 m. arasındaki yükseklik seviyelerindeki tepeler ile su geçişlerini geride bırakarak, Cachi-Termas Rio Hondo arasında toplam 512 km yol yaptılar.

Şenkalaycı ve Özdemir derin vadilerin olduğu 357 km.’lik özel etabı geçerek maraton bölümünü başarıyla tamamladılar. Türkiye Motosiklet Federasyonu Dakar Takımı’ndan Şakir Şenkalaycı etabı 04:34:01 ile 53., Serkan Özdemir’de 04:34:42 ile 54. sırada bitirdi. Etabın birinciliğine Slovak pilot İvan Jakes imza attı.

Motosiklet sınıfında 11. etap sonunda İspanyol pilot Marc Coma’nın liderliği devam ediyor. Genel klasmanda Şakir Şenkalaycı 50. sıraya, Serkan Özdemir’de 73. sıraya yükseldi.

Tecrübeli sporcu Şakir Şenkalaycı 11. yarış gününü geride bıraktıklarını belirterek, "Dakar’da ikinci maraton etabını geride bıraktık. Bizim için zor bir etap oldu. Artık önümüzde iki gün kaldı ve ben son kilometreye kadar mücadelemi sürdüreceğim. Buenos Aires için heyecanlıyım ama hâlâ önümüzde uzun bir yol var." diye konuştu.

İlk kez katıldığı Dakar Rallisi’nde finişe temkinli ilerlediğini ifade eden Serkan Özdemir, "Takım olarak Cachi etabında yine kontrollü bir günü geride bıraktık. Amacımız rahat bir şekilde finişi görmek. Önümüzde iki büyük etap daha var ve zemin bakımından çok hızlı geçecek. Öndeki pilotlar birincilik için tempolarını arttırıp, etapta hızlanacaklar. Bizde o gruba ayak uydurmaya çalışacağız." dedi.

Dakar Rallisi’nin 1024 km. ile en uzun etabı Termas Rio Hondo-Rosario arasında bugün yapılacak. Sporcular 298 km. özel etabı da geçecekler. Tamamen toprak zemine sahip Rosario etabı bitki örtüsü ile sürprizlere açık bir pist olarak gösteriliyor.