Darıca Gençlerbirliği, Ziraat Türkiye Kupası’nda Beşiktaş’la İzmit İsmetpaşa Stadyumu’nda, Bolu ve Kayseri maçlarını ise Darıca 15 Temmuz Stadı’nda oynayacak.
Spor Toto 3. Lig’de mücadele eden ve Kocaeli’nin Darıca ilçesinde bulunan Darıca Gençlerbirliği takımı tarihinde ilk kez Ziraat Türkiye Kupası’nda gruplara kaldı. Ziraat Türkiye Kupasında Darıca Gençlerbirliği’nin rakipleri 2015-2016 Spor Toto Süper Ligi şampiyonu Beşiktaş, Süper Lig ekibi Kayserispor ve PTT 1. Lig takımlarından Boluspor ile oldu. Kupada ilk maçını Beşiktaş ile Kocaeli İsmetpaşa Stadyumu’nda oynayacak olan Darıca Gençlerbirliği Boluspor ve Kayserispor maçlarını ise Darıca 15 Temmuz Stadyumu’nda oynayacak. 3 bin 200 seyirci kapasiteli Darıca 15 Temmuz Stadyumu modern soyunma odaları, tesisleri ve pürüzsüz saha zemini ile dikkat çekiyor.
“Ana hedefimizin başında Darıca Gençlerbirliği’ni 2. Lig’e çıkarmak geliyor”
30 Kasım’da Beşiktaş maçı ile başlayacak olan grup maçları öncesinde değerlendirmelerde bulunan Darıca Belediye Başkanı ve aynı zamanda da Darıca Gençlerbirliği Onursal Başkanı Şükrü Karabacak, “Darıca ailesi olarak Darıca Gençlerbirliği takımımızın bu sezon başında yapmış olduğumuz çalışmalarla birlikte ve yeni oluşturduğumuz yönetimimizle birlikte yeni transferlerimizle güçlü bir kadro kurmaya çalıştık. Bu kadro ile amacımız ligde şampiyonluğu kovalamak. Ana hedefimizin başında Darıca Gençlerbirliği’ni 2. Lig’e çıkarmak geliyordu” dedi.
“Başarılı olmak için elimizden gelen bütün gücü göstereceğiz”
Türkiye Kupası’nda grup aşamasına kadar olan periyodu anlatan Karabacak, “Ziraat Türkiye Kupası eleme maçlarında da önce ilimizin takımı Gölcükspor’u eledik, sonrasında Türkiye liglerinin çok köklü kulüplerinden bir tanesi olan Ankaragücü’nü eledik. En son olarak da PTT 1. Lig takımlarından Balıkesirspor’u eleme şansını yakaladık. Tarihimizde ilk defa Darıca Gençlerbirliği takımı gruplara kaldı. Böyle büyük bir başarıyı göstermiş oldu. Kura çekiminde Türkiye’nin en büyük takımlarından birisi olan Beşiktaş takımı bize rakip olarak çıktı. Yine Türkiye Liglerinin güçlü takımlarından Boluspor ve Kayserispor ile eşleşeceğiz. Yıllarca sporun içinde olarak ve bugünde bir yerel yönetici olarak da takımımız burada da mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğinden kimsenin bir şüphesi olmasın. Burada hazır olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Başarılı olmak için elimizden gelen bütün gücü göstereceğiz” şeklinde konuştu.
“Şehir Stadımız Süper Lig takımlarının rahatlıkla futbol oynayabileceği bir zemine sahip”
Darıca Gençlerbirliği tesisleri hakkında bilgiler veren Karabacak, “Tesislerimizle birlikte Darıca ailesi her şeye hazır. Şehir Stadımız, Süper Lig takımlarının rahatlıkla futbol oynayabileceği bir zemine sahip. Antrenman sahalarımız, kamp eğitim tesislerimiz ile birlikte futbola değer veren 1934 yılında kurulmuş olan Darıca Gençlerbirliği adım adım inşallah sportif başarılar yakalama adına bu fırsatı değerlendirecek” ifadelerini kullandı.
“Bütün Kocaeli’yi Darıca Gençlerbirliği Beşiktaş maçına davet ediyoruz”
Beşiktaş ile oynanacak olan maçın İzmit İsmetpaşa Stadyumu’na alınması ile ilgili açıçlamalarda bulunan Karabacak, “Biz Kocaeli’nin takımıyız sonuçta. Kocaeli bir bütün. İsmetpaşa Stadı’da bizim stadımız. Beşiktaş maçına da orada en güzel şekliyle hazırlanacağız. Biz bütün Kocaelilileri, Kocaeli’nin takımı olan Darıca Gençlerbirliği’ne sahip çıkma adına İsmetpaşa’da oynanacak akşam oynanacak olan Darıca Gençlerbirliği Beşiktaş maçına davet ediyoruz” dedi.
“Hiçbir takıma özel hazırlık yapmayacağız”
Darıca Gençlerbirliği Teknik Direktörü Galip Gündoğdu, “Biz hangi grubu çekersek çekseydik Türkiye’nin güçlü takımları ile eşleşecektik. Bu grupta eşleştiğimiz 3 takımda Türkiye’nin güzide takımları. Kendi liglerinde kafaya oynayan takımlar. Kayserispor’da Süper Lig takımı. Bizim için o grup bu grup hiç fark etmezdi. Biz elimizden gelen gayreti gösterip, maximum bu grupta alacağımız puanlarla kupayı tamamlamak istiyoruz. Biz 2 ay içerisinde 12 maç oynayacağız. Alt lig takımı için gerçekten zor bir fikstür. Elimizdeki mevcut kadroyu eşit şekilde değerlendirip her oyuncuyu sahaya süreceğiz. Lige ve kupaya en yüksek puanları alarak devam edeceğiz. Hiçbir takıma özel hazırlık yapmayacağız. Gücümüzü biliyoruz. Sahada her şeyi yapacağız. Elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.
Açıklamaların ardından Darıca Belediye Başkanı ve aynı Zamanda Darıca Gençlerbirliği Onursal Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca Gençlerbirliği Teknik Direktörü ve yöneticilerine başarı dileklerini ileterek tesislerden ayrıldı.