Türkiye Basketbol Süper Ligi'nin iddialı ekiplerinden Darüşşafaka Doğuş, Euroleague’de CSKA Moskova'yı ağırlayacak. Darüşşafaka Doğuş’un, yeni evi Volkswagen Arena’daki ilk rakibi, 5 Kasım Perşembe akşamı konuk edeceği güçlü Rusya temsilcisi CSKA Moskova olacak.

Bu sezon ilk defa Euroleague’de mücadele eden Darüşşafaka Doğuş’un, basketbol için özel olarak yeniden düzenlenen Volkswagen Arena’da oynayacağı ilk maçın biletleri satışa çıktı. Euoleague’deki ilk iki maçından bir galibiyet, bir mağlubiyetle ayrılan ve grupta dördüncü durumda bulunan Darüşşafaka Doğuş, dördüncü hafta maçında Rusya temsilcisi CSKA Moskova ile 5 Kasım 2015 Perşembe akşamı Volkswagen Arena’da karşılaşacak. Euroleague tarafından da 'Haftanın Maçı' (Game Of The Week) seçilen ve TSİ 21.00’de başlayacak maçın biletleri biletix üzerinden alınabiliyor.

DARÜŞŞAFAKA DOĞUŞ’UN YENİ EVİ VOLKSWAGEN ARENA

Dünyanın en yeni ve modern konser salonlarından biri olan Volkswagen Arena’da, Darüşşafaka Doğuş’un Avrupa maçları için soyunma odaları ve NBA’yle aynı teknik özelliklere sahip LED scoreboard gibi eklemeler ve düzenlemeler yapıldı.

Maslak’taki UNIQ kompleksinde yer alan salon, maçlar öncesinde özel portatif parke, pota ve tribünler yerleştirilerek Euroleague standartlarında bir basketbol sahasına dönüştürülüyor. Salonla ilgili yapılan açıklamada, "Volkswagen Arena, hem kolay ulaşılabilir konumu hem de yeme-içme ve kültür-sanat mekanları ile aynı komplekste yer alması nedeniyle İstanbul’daki basketbol severlere alıştıklarından çok daha kolay ve konforlu bir deneyim sunuyor." ifadelerine yer verildi.

24 özel locanın ve 88 VIP saha içi koltuğun da yer aldığı salona gelenler, UNIQ’in 1200 araç kapasiteli, ücretli otoparkında da faydalanabiliyor.

350 TL’YE İKİ AYRI SALONDA EN AZ 7 AVRUPA, 14 YEREL LİG MAÇI

Sezon sonuna kadar Avrupa kupalarında en az 7, Türkiye liginde ise en az 14 iç saha maçına çıkacak olan Darüşşafaka Doğuş’un iki farklı kategoride 350 TL ve 550 TL’den satışa sunulan kombine biletleri de biletix üzerinden alınabiliyor.

Saha içi VIP koltukların kombine satışı ise doğrudan kulüp tarafından gerçekleştiriliyor. Takım, Türkiye Basketbol Süper Ligi’ndeki maçlarını Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda oynamaya devam ederken Euroleague’deki maçlarını Kasım ayından itibaren Volkswagen Arena’da yapacağı için, kombine biletler her iki salon için de geçerli olacak.

Darüşşafaka Doğuş Basketbol Takım kadrosu şu isimlerden oluşuyor:
Oyuncu Boy Mevkii Yaş Uyruğu
Jamon Gordon 1.91 G 31 ABD
Ender Arslan 1.90 G 32 Türkiye
Mehmet Yağmur 1.87 G 28 Türkiye
Doğuş Özdemiroğlu 1.91 G 19 Türkiye
Reggie Redding 1.96 G 27 ABD
Serhat Çetin 1.98 G/F 29 Türkiye
Manuchar Markoishvili 1.96 G/F 29 Gürcistan
Emir Preldzic 2.06 F 28 Slovenya/Türkiye
Luke Harangody 2.01 F 27 ABD
Metin Türen 2.06 F 21 Türkiye
Milko Bjelica 2.07 F 31 Sırbistan
Erwin Dudley 2.05 F/P 34 ABD
Samet Geyik 2.06 F/P 22 Türkiye
Marcus Slaughter 2.05 P 30 ABD
Semih Erden 2.13 P 29 Türkiye
Oğuz Savaş 2.13 P 28 Türkiye