Darüşşafaka Doğuş, geçtiğimiz sezon NBA Batı Konferansı takımlarından Sacramento Kings’de forma giyen Amerikalı James Anderson ile iki yıllık sözleşme imzaladı.
Yeni sezona takımın başına deneyimli çalıştırıcı David Blatt’i getirerek başlayan Darüşşafaka Doğuş, transfer çalışmalarını sürdürüyor. Daçka, en son NBA Batı Konferansı takımlarından Sacramento Kings’de oynayan Amerikalı James Anderson’ı kadrosuna kattığını resmi internet sitesinden açıkladı. Yeşil-siyahlılar, Anderson ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.
Darüşşafaka Doğuş’a transferiyle ilgili mutlu olduğunu söyleyen 27 yaşındaki oyuncu, "Türkiye’ye gelerek kariyerimde yeni bir sayfa açtığım için son derece heyecanlıyım. Bu transferi kendim için bir fırsat gibi görüyorum ve sezon başlamak için de sabırsızlanıyorum. Elbette koç David Blatt’le çalışmak da benim için büyük bir fırsat olacak. Ondan çok şey öğrenmeyi ve oyuncu olarak gelişme sağlamayı ümit ediyorum” şeklinde konuştu.
Amerikalı oyuncu daha öncede NBA’de San Antonio Spurs, Houston Rockets ve Philadelphia 76ers; Avrupa’da da Zalgiris Kaunas
takımlarında forma giydi. Anderson Sacramento Kings formasıyla geçtiğimiz sezon 51 maçta 3.5 sayı ortalamasıyla mücadele etti.