Darüşşafaka Doğuş Basketbol Takımı kadrosunu 26 yaşındaki Amerikalı forvet Will Clyburn ile güçlendirdi. Geçen yıl İsrail’de Hapoel Holon forması giyen 2.01 metre boyundaki Clyburn ile yapılan sözleşme bir yılı opsiyonlu iki yıllık.
Clyburn, ABD’deki üniversite döneminde sırasıyla üç ayrı okulda oynadı: Marshalltown Community College, University of Utah ve Iowa State University. 2013’te Avrupa’nın yolunu tutan Clyburn iki sezon boyunca Almanya Ligi’nde Ratiopharm Ulm takımında forma giydi ve ikinci sezonunda maç başına 13 sayı ve 7.2 ribaund ortalamalarını yakaladı. Geçen yaz İsrail Süper Ligi’nden Hapoel Holon’a transfer olan Amerikalı forvet maç başına 20.9 ortalamasıyla sayı krallığına ulaşırken aynı zamanda sezonun en iyi ikinci 5’ine seçilmeyi de başardı.
Darüşşafaka Doğuş’a attığı imza sonrası Will Clyburn’ün ilk düşünceleri şöyle oldu:
“Gelecek sezon Darüşşafaka Doğuş’ta oynama fırsatı bulacağım için çok heyecanlıyım. Darüşşafaka Doğuş’un Euroleague’de büyük hedefleri bulunduğunu ve Türkiye’nin de çok önemli bir basketbol ülkesi olduğunu biliyorum. Aynı zamanda coach David Blatt de müthiş bir basketbol bilgisine sahip ve bu sayede hedeflerimize ulaşmamızda bize çok yardımcı olacak. Bu yetenekli ve tecrübeli oyuncularla dolu takımda çok iyi bir sezon geçireceğime eminim.”