İngiltere Başbakanı David Cameron, bugünkü Berlin ziyaretinde, Zürih’te FIFA’daki üst düzey yöneticilere düzenlenen yolsuzluk operasyonuna yönelik konuştu. Cameron, beşinci kez FIFA Başkanlığı için adaylığını koyan Sepp Blatter’ın, ortaya çıkan iddiaların ardından adaylıktan vazgeçmesi gerektiğini savundu.

Başbakan David Cameron, İngiltere’nin AB üyelik referandumu için çıktığı kısa Avrupa turunun son durağı Almanya’nın başkenti Berlin’de, Alman mevkidaşı Angela Merkel’le görüşmesini tamamladıktan sonra basın toplantısı düzenledi. İngiliz Başbakan, İsviçre’nin Zürih kentinde iki gün önce, Uluslararası Futbol Federasyonlar Birliği’ndeki (FIFA) üst düzey 7 yöneticinin, yolsuzluk operasyonu kapsamında gözaltına alınmasına dair konuştu. Cameron, bugün Zürih’te başlayan 65. FIFA Kongresi’nde düzenlenecek başkanlık seçimine tekrar adaylığını koyan Sepp Blatter’ın adaylığını geri çekmesi gerektiğini söyledi. Ortaya çıkan kara para aklama, rüşvet ve yolsuzluk iddialarının ardından Blatter’ın tekrar FIFA Başkanı olmasının ‘olanaksız’ olduğunu belirten İngiliz Başbakan, “Ne kadar yakın zamanda giderse, o kadar iyi olur.” ifadelerini kullandı.

Cameron’la birlikte basının karşısına çıkan Alman mevkidaşı Angela Merkel ise FIFA’da düzenlenen operasyon ve iddialara ilişkin yorum yapmaktan kaçındı. Merkel sadece, “Benim için en önemli olan yolsuzluğun sona ermesi ve yerine şeffaflığın getirilmesidir. Mevkidaşım David Cameron, işin çirkin boyutunu gözler önüne serdi. Bu durumun düzeltilmesine ihtiyaç var.” demekle yetindi.

Zürih’te dün başlayan FIFA Kongresi’nde, bugün başkanlık seçimleri yapılacak. Adaylar arasında FIFA'nın 17 yıldır başkanı olan 79 yaşındaki Sepp Blatter ve Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin bulunuyor. 209 üyeli birliğin, bugün TSİ 18:00’de yeni başkanını belirlemesi bekleniyor.