Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Sazdan Adam Grubu ve Beşiktaş Taraftarları Derneği tarafından Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün (BJK) 112. kuruluş yıldönümüne özel 112 bağlamacı ile Demba Ba klibi çekildi. Beşiktaş Taraftarları Derneği Başkanı Tarkan Adik, klibin performansı düşen Demba Ba'yı motive edeceğini düşündüklerini söyledi.

Ereğli'de daha önce Michael Jackson ve Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümüne klip hazırlayan Sazdan Adam Grubu, Ereğli Beşiktaş taraftarları Derneği ile birlikte kulübün 112. yılına özel Demba Ba klibi çekti. 112 bağlamacı, kemençe darbuka, tef ile Cehennem Ağzı Mağaraları'nda çekilen klipe dernek yönetimi ile üyeleri de katıldı.

Yaklaşık 4 saat süren çekimler sırasında dernek üyeleri ve yönetiminin heyecanlı olduğu görülürken, amatör bağlamacılardan oluşan 112 bağlamacı Demba Ba klibinde yer aldı. Çekim arasında basın mensuplarına açıklamada bulunan Sazdan Adam Grubu Başkanı Mehmet Ali Ürkmez, "Ben de bir Beşiktaşlıyım. Daha önce de değişik klipler hazırlamıştık. Arkadaşlarım bugün beni kırmadılar ve geldiler. Beşiktaş'ımızın 112. yılında 112 bağlama ile taraftarlarımıza destek olalım istedik. Onlarda bize deste oldular." dedi.

Ereğli Beşiktaş Taraftarları Derneği Başkanı Tarkan Adik ise konuşmasında yaptıkları klibin Demba Ba'nın düşen performansına doping olmasını istediklerini söyledi. Adik konuşmasında, "Proje bize geldiğinde çok sevindik. Kendisi saz ekibi ile birlikte Ereğli'ye mal olmuş insanlar. Yaptıkları işlerle Ereğli'yi her platformda en iyi şekilde temsil ediyorlar. Bu projemiz ilk. Bundan sonra da farklı projelerimiz var. İnşallah bunu alnımızın akıyla tamamlayıp, Beşiktaş'ımızın 112. yılını 112 bağlama ile kutlayıp, Demba Ba'nın da düşen performansını arttırmak için bir türlü yardımcı olabilirsek, motive etmiş ve sezonu da şampiyon olarak kapatabilirsek bizim için çok güzel bir anı olarak kalacak." dedi.

Sazdan Adam Grubu geçtiğimiz yıl dünyaca ünlü sanatçı Michael Jackson’un ölüm yıl dönümünde Türkçesi ‘Onlar bizi umursamaz’ olan ’They don’t care about us’ adlı şarkısını 46 bağlama, darbuka, keman ve kemençe ile seslendirip klip çekmişti. Sazdan Adam Grubu bu yıl da Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümü için 100 bağlama, kemençe ve darbuka ile dünyanın dört bir yanında, su altında, havada ve karada klip çekmişti.