Çankırı'da doğuştan iki ayağı olmayan fiziksel engelli sporcu, bilek güreşi ve halterdeki azmi ve gayretiyle görenleri kendisine hayran bırakıyor.

    Çankırı'nın Kurşunlu ilçesinde ayakkabı tamirciliği yaparak yaşamını sürdüren bedensel engelli Şaban Mazak (48), 10 yıl önce başladığı bilek güreşi ve halterde engelleri ortadan kaldırdı. Lisanslı sporcu olan Mazak, ‘Demir bilek Şaban’ lakabı ile tanınıyor. 24-25 Nisan tarihleri arasında Karabük'te gerçekleştirilen ‘Bedensel Engelliler Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonasında Türkiye şampiyonu oldu. Bulgaristan’da yapılacak olan Avrupa Şampiyonasında Türkiyeyi temsil edecek. Halterde de Türkiye 3.’lüğü elde eden Mazak'ın hedefi Çankırı'nın adını altın harflerle yazdırmak.

     Mazak, “Madalya almak bir derece yapmak kolay değil mücadele istiyor. Mücadele olmadan olmuyor. Bilek güreşinde Türkiye birincisi oldum. Halterde de Türkiye üçüncülüğüm var bu yıl müsabaka olursa yine katılıp halterde de birinci olacağım. Benim bir de ok atma merakım var. Eğer yapabilirsem ok atmak istiyorum. Bulgaristan'a gidip Avrupa Şampiyonası'na katılacağım. Benim hedefim Çankırı'nın ismini altın harflerle yazdırıp dünyaya duyurmak.” dedi.

    Engelliler için sporun bulunmaz bir nimet olduğunu ifade eden Mazak, “Spor çok güzel bir şey spor herkes için geçerlidir. Spor demek sağlık demektir.” ifadelerini kullandı.