Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören Kıbrıs'ta futboldaki soruna çözüm aradıklarını belirtti. Demirören, birinci gayelerinin KKTC’nin FIFA nezdinde tanınmasını sağlamak olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, TFF Başkanı Yıldırım Demirören'i KKTC futbolundaki sorunları görüşmek üzere Ada'ya davet etti. Kabulde KKTC Başbakan Yardımcısı, Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu, Kulüpler Birliği Başkanı Arslan Bıçaklı, Futbol Hakem ve Gözlemcileri Derneği Başkanı Mehmet Özbilgehan, Futbol Antrenörleri Derneği Başkanı Süleyman Göktaş, Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği Başkanı Ogün Genç Kaçmaz da hazır bulundu.

DEMİRÖREN: ÇÖZÜM ARIYORUZ

TFF Başkanı Yıldırım Demirören de Kıbrıs’taki futbolun sorunlarına çözüm aradıklarını, birinci gayelerinin, Kuzey Kıbrıs'ın FIFA nezdinde tanınmasını sağlamak olduğunu söyledi.
Federasyon olarak yapıcı neticeler alma amacında olduklarını söyleyen Demirören, “Buranın sorunlarını kendi sorunumuz gibi görüyoruz.” şeklinde konuştu.

KTFF Bakşanı Sertoğlu, Kıbrıslı Türk futbolcuların kulüplerine hiçbir bedel ödenmeksizin Türkiye’deki futbol kulüpleri tarafından transfer edilmesi sorununun çözülmemesi halinde Rum Futbol Federasyonu'na üyelik başvurusunda bulunacaklarını söylemişti.

Demirören, konuyla ilgili bir soruya karşılık “Muhakkak sorun çözülecek ama ne (şekilde) çözülürse çözülsün FIFA’nın kuralları çerçevesinde çözülecek.” ifadelerini kullandı.

EROĞLU: FİFA NEZDİNDE ENGELLERLE KARŞILAŞIYORUZ

Cumhurbaşkanı Eroğlu kabulde basına yaptığı açıklamada, Demirören ve ekibini KKTC’de görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Kıbrıs’ta da Türkiye’de olduğu gibi yediden yetmişe herkesin futbola meraklı olduğunu dile getirdi.

Eroğlu, TFF ile KTFF ilişkilerinin FIFA nezdinde engellemelerle karşılaştığına dikkat çektiği konuşmasında, Türkiye’de federasyon başkanlığı yapmanın zorluklarına da işaret etti.