Manchester City, Jason Denayer'in Galatasaray'a kiralandığını açıkladı.

Galatasaray'ın anlaşmaya vardığı 20 yaşındaki Jason Denayer, sezon sonuna kadar kiralandı. Transferin bitimine saatler kala Manchester City, sarı kırmızılı kulüp ile anlaştığını ve Denayer'in 1 yıllığına kiralandığını duyurdu.

Sarı kırmızılı kulüpte Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada; "Profesyonel futbolcu Jason Gregory Denayer ve kulübü Manchester City Football Club Limited ile oyuncunun geçici transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, futbolcunun kulübüne 100 bin İngiliz Sterlini (GBP) tutarında geçici transfer ücreti ile kiralama süresi içerisinde Türkiye'deki imaj hakları için 217 bin GBP olmak üzere 317 bin GBP ödenecektir. Futbolcuya ise anlaşmaya varılan 2015-2016 futbol sezonu için 596 bin GBP sabit transfer ücreti ve 11 bin GBP maç başı ücreti ödenecektir." denildi.

1 yıllığına kiralanan futbolcunun satın alma opsiyonunu ise Manchester City, Galatasaray'a vermedi. Denayer, geçtiğimiz hafta oynanan Osmanlıspor maçını Türk Telekom Arena'da izlemiş ve yönetim ile ön görüşme yaptıktan sonra İngiltere'ye dönmüştü. Marsilya, Bayer Leverkusen ve Fiorentina ile görüşen Denayer, tercihini ise Galatasaray'dan yana kullanmış ve dün sağlık kontrolünden geçmişti.

Geçtiğimiz sezon Celtic'te kiralık olarak forma giyen Denayer 44 maça çıkmıştı. Başarılı stoper geçen yıl İskoçya'nın en iyi genç oyuncusu seçilmişti.