TFF 1. Lig’in 18. haftasında Denizlispor, evinde konuk ettiği Adanaspor’u 3-1 mağlup etti. Maçın ardından teknik adamlar mücadeleyi değerlendirdi.

Kendileri için oldukça önemli bir galibiyet elde ettiklerini ve üç puandan öte bir maç olduğunu belirten Denizlispor Teknik Direktörü Reha Kemal Erginer, bu ikinci yarıya çok iyi bir başlangıç yapmak istediklerini belirtti. Erginer, “İlk yarıyı iyi bir şekilde tamamlamadık, ne puan olarak, ne sıralama olarak. Devre arasında değişiklikler yaptık, giden oyuncular oldu, aramıza katılan arkadaşlar oldu. Önümüzde oynanacak 17 tane zorlu maç periyodu var. Biz bu ikinci yarıya çok iyi bir başlangıç yapmak istiyorduk. Bizim için çok önemliydi, üç puandan öte bir karşılaşmaydı. Üç puanın camia için ne kadar önemli olduğunu çok iyi biliyorduk. Sadece üç puan değil, şehirde tekrar bir sinerji oluşturulması, taraftar ile bütünleşme, bunların hepsi inşallah üç puanla çok daha iyi olacak. Maç oynanmadan baktığımızda, üç puanın bize getirileri çok fazlaydı. İyi başlangıç yapmak istiyorduk. Daha eksiklerimiz var. Zaman zaman oyunun içerisinde iyi işler çıkardık. Eksiklerimiz var, yeni bir takım gibiyiz. İnşallah bu hafta bir iki transferle bitirmek istiyoruz. Hem hazırlanacağız, hem yarışacağız, hepsini bir arada yapmamız lazım. Üç puan için mutluyum” dedi.

Patrick Eze’nin kadroya alınmamasıyla ilgili de konuşan Erginer, “Küçük bir sakatlığı var. Onu riske etmek istemedik. Bir maç faydalanacağız diye oyuncuyu, 3-4 maç kaybetmek istemedik” diye konuştu.

Kazanmayı çok istediklerini belirten Adanaspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, “İnanın Denizlispor’dan daha fazla hak ettiğimiz bir galibiyetti, maalesef maçı kaybettik. Kazanabileceğimiz bir maçı, kaybetmek tabii ki bizi üzüyor. Ama futbol hatayı kaldırmıyor. Belki 45. dakikaya kadar bir tane pozisyon var ama kendi oyuncumuzun bireysel hatası ve sonucunda gelen bir gol, tabii ki, rakibi morallendirdi. Onun işine geldi, biz daha fazla risk almak zorunda kaldık. İkinci yarı gol ararken, kalemizde ikinci golü gördük. Daha sonra hakemin ‘fiyasko’ bir hatasıyla 10 kişi kaldık. Orada oyuncumuza nasıl sarı kart gösterir, oyundan atar, akıl alacak gibi değil. İstemediğimiz bir mağlubiyet oldu. Denizlispor’u tebrik ediyorum, iyi mücadele ettiler. Ama baktığınız zaman, futbolun hakkını ortaya koymaya çalıştığınız zaman iyi oynayan taraf bizdik” diye belirtti.