Kürt açılımının tartışıldığı yıllarda ilin eski adı olan Dersim ile kurulan futbol takımı Dersimspor, 21 yıl sonra Spor Toto 3. Lig'e çıkma başarısını gösterdi.
3. Lig'e yükselen Dersimspor'un şampiyonluk kupasını Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) başkanı TFF Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez verdi.

Türkiye'nin amatör ve profesyonel liglerinde futbol takımı olmayan birkaç ilden biri olan Tunceli, kürt açılımının tartışıldığı yıllarda ilin eski adı olan Dersim ile kurulan futbol takımı Dersimspor, 21 yıl sonra Spor Toto 3. Lig'e çıkma başarısını gösterdi.

Geçtiğimiz hafta 44 Malatyaspor maçını 1-0'lık skorla kazanarak şampiyonluğu garantileyen Dersimspor, şampiyonluk maçını kendi evinde Sakıcı İnşaat Şenyurt Spor ile oynadı. Maç, Sakıcı İnşaat Şenyurt Spor’un 4–3’lük galibiyetiyle sona erdi. Böylece Dersimspor yenildiği halde şampiyon oldu.

DERSİMSPOR KULÜP BAŞKANI GÜNTAŞ’TAN ÇÖZÜM SÜRECİNE DESTEK

Maç öncesi konuşan Kulüp Başkanı Erdal Güntaş, Dersimspor’u açılım takımı olarak adlandırarak şampiyonluk süreci hakkında yaptığı açıklamada, "20 yıldır bu şehirde ilk defa profesyonel lige bir takım çıkıyor." diyerek şöyle devam etti:

"Biz açılımın takımı olarak kurulduk. Eski Valimiz sayın Mustafa Taşkesen kurucu yönetim kurulu üyemiz ayrıca fahri başkanımızdır. Güzel şeylere imza attığımızı düşünüyoruz. Açılımın takımıyız ama dün Ağrı’da olumsuz olaylar yaşanmış. Biz artık Türkiye’de böyle şeylerin yaşanmasını istemiyoruz. Bu ülkenin artık farklı insanların, mezheplerin, dillerin olduğu bir ülke yolunda ilerlemesini arzuluyoruz. BAL liginde mücadele eden diğer takımların da önümüzdeki süreçte 3. Lig'e çıkmasını istiyoruz."

Teknik Direktör Erhan Koç ise yaptığı açıklamada, "Dersimspor BAL Ligi’ne çıktığı günden beri devamlı kafaya oynayan bir takım kimliğine sahipti. Başta başkanımız Erdal Güntaş olmak üzere hepimiz bu işe büyük emek harcadık. Geçen yıl şanssız bir şekilde yarı final maçından geri döndük. Bu yıl da bazı olaylardan dolayı geç başladık. Dersim adına, Dersimspor’u sevenler adına çok mutluyuz. Bizler burada bir çocuk dünyaya getirdik. Bu çocuğu büyütmek, geliştirmek ve ileriki yıllara taşımak Dersimliyim diyen, Dersimi seven herkesin görevidir. Kulüp Başkanı Erdal Güntaş maddi ve manevi anlamda yanımızda oldu. Bu şampiyonluğu başta Güntaş ailesine, daha sonra taraftarlarımıza ve en çok da gurbette yaşayan Dersimlilere armağan ediyorum." dedi.

Takımın futbolcularından Fildişi Sahili'nden golcü Yannick Alex Kore, şampiyonluktan duyduğu sevincini ise "Dersimspor şampiyon. Bunun için herkese çok teşekkür ediyorum. Sezon başından beri beraberdik. İyi mücadele ettim. Dersim bu şampiyonluğu hak ediyor." diyerek dile getirdi.

Arjantinli forvet Lucas Sebastian Rodriguez ise "Taraftarlar müthiş. Şampiyonuz. Herkese teşekkürler." dedi.

Takım kaptanı Yahya Topçu 20 yıllık şampiyonluk özlemini sona erdirdiklerini ifade ederek, "Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. 20 yıllık şampiyonluk özlemini sona erdirdiğimiz için çok mutluyuz. Herkesin eline ayağına yüreğine sağlık." diye konuştu.

Futbolculardan Ahmet Çetiner de sevincini, "Türkiye’nin güzide şehirlerinden Dersim’i şampiyon yapmak gurur verici. Bugün son maçımız sezonu bitiriyoruz. Dersim, şehir olarak da takım olarak da daha iyi yerlere layık. Bunu da başaracağına inanıyorum." sözleriyle ifade etti.

Taraftarlardan Nevin Hedef de Dersimspor ile kentin spora olan ilgisinin arttığını ifade ederek, "Dersimspor kurulduğu günden beri buralara gelmek için çok emek verdi. Hem takım hem taraftar olarak çok mutluyuz. Takım 3. Ligi hak ediyor. Çünkü 20 yıllık bir özlem vardı. Burası spora aç bir şehirdi. Dersimspor sayesinde burada güzel şeyler olmaya başladı." ifadelerini kullandı.

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) başkanı TFF Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez ise kutlamalar sırasında yaptığı konuşmada, "Tunceli’ye geleceğimi Fatih Terim’e özellikle söyledim. Kendisinin sizlere çok selamı var. Çünkü biz profesyonel ligde takımı olmayan şehirlere bu heyecanı vermek istedik. Türkiye’nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine spor ailesinin bir bütün olduğunu ve bizim de onların yanında olduğumuzu belirtmek isterim. Çok kupa verdim ama Tunceli’nin bu kupasını vermenin hem şahsım hem de spor adına farklı bir gururunu yaşıyorum." diye konuştu.

Daha sonra plaket töreninin ardından Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) başkanı TFF Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez, Dersimspor’a şampiyonluk kupasını vererek takımla şampiyonluk sevincini paylaştı.