Fenerbahçe’nin Brezilyalı futbolcusu Diego Ribas, takımdan ayrılan kaliteli futbolcular olduğunu, yeni transferler içinse "Böylesi yüksek kaliteli oyunculara ihtiyacımız vardı." dedi.

Yeni sezon hazırlıklarını Düzce Topuk Yaylası Tesisleri’nde sürdüren Fenerbahçe’de Brezilyalı futbolcu Diego Ribas, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

İlk olarak kamp çalışmalarını değerlendiren Diego Ribas, "Şu ana kadar çalışmalarımız gerçekten çok iyi gidiyor. Bizim için faydalı olduğunu düşünüyorum. Buradan sezona hazır bir şekilde ayrılacağımıza inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Teknik direktör Vitor Pereira ile aynı dili konuşuyor olmasının kendisi için bir avantaj olup olmadığı şeklindeki bir soru üzerine Brezilyalı futbolcu, "Aslında en önemlisi dilden ziyade takımın onun felsefesini iyi bir şekilde algılamasıdır. Sahada yaptığımız çalışmalarda hocamızın bizden ne istediğine hakim olabilmemizdir. Tabii ki aynı dili konuşmak benim için son derece olumlu bir görüntü oluşturuyor. Ancak sahadaki sonuçlar aynı dili konuşmaktan çok daha önemli." cevabını verdi.

Takıma katılan transferlerle ilgili bir soruya da Diego, "Gerçekten harika oyuncuların takıma katıldığını düşünüyorum. Bize fazlasıyla faydası olacak yeni transfer arkadaşlarımız var. Böylesi yüksek kaliteli oyunculara ihtiyacımız vardı. Takımdan ayrılan kaliteli oyuncularımızın yerini doldurması açısından önemliydi. Yeni gelen arkadaşlarımızın yüksek kalitede bu takıma faydalı olacaklarını düşünüyorum. Bu sezon takımı daha da ileri taşıyacaklardır." karşılığını verdi.

Diego, yeni teknik direktörle yeni sistem üzerine konuşup konuşmadıklarıyla ilgili de şu ifadeleri kullandı: "Bu konularda net bir konuşma fırsatımız olmadı. Sorunuza yönelik net bir konuşmamız olmadı. Fakat şu ana kadar gördüğüm antrenmanlardan ve çalışma sisteminden son derece memnunum. Tatmin olduğumu söyleyebilirim. Benim için söyle bir düşünce vardır sistem fark etmeksizin ben her zaman takıma faydalı olabilmek için en iyisini yapmaya çalışırım. Bu takımı daha ileriye taşıyabilmek için hocamızın ihtiyacı olduğu her an ben hazır olmaya gayret göstereceğim."

"NANİ HARİKA BİR OYUNCU"

Fenerbahçe ile adı anılan Portekizli futbolcu Nani'yi tanıyıp tanımadığı şeklindeki bir soru üzerine yıldız futbolcu, "Tam olarak Nani’yi tanımıyorum. Fakat onun harika bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Böyle harika oyunculara Fenerbahçe gibi kulüplerde her zaman kapısı açıktır. Bakalım neler olacak." cevabını verdi.

"YAZ DÖNEMİNDE BAZI TRANSFER FIRSATLARI KARŞIMA ÇIKTI"

Diego, yaz döneminde transfer teklifleri aldığını ancak detaylı görüşmediğini açıkladı. Fenerbahçe'de ilk 11'de forma şansı bulamama gibi bir korkusunun olup olmadığı yönündeki bir soru üzerine Brezilyalı oyuncu, "Hiçbir zaman hiçbir kulüpte ben bu sene oynamayacağım düşüncesiyle başlamam. Şu anda da böyle bir düşüncem yok. Ben kendime inanıyorum hedeflerim her sezon aynıdır. İlk 11’de ve takımıma faydalı olmak için sezona başlarım bu sezon da öyle olacak. Yaz döneminde karşıma fırsatlar oldu. Bazı transfer teklifleri çıktı karşıma. Hiçbiriyle detaylı görüşmelerim olmadı. Ben tamamen şu anda Fenerbahçe’ye odaklanmış durumdayım. Burada Fenerbahçe’yle şampiyonluk yaşamak istiyorum." ifadelerini kullandı.

DİEGO'DAN EMRE BELÖZOĞLU'NA ÖVGÜ

Sözleşmesi yenilenmeyen futbolculardan Emre Belözoğlu'nun ayrılmasının takımı nasıl etkileyeceği bir soru üzerine de Diego, "Aslında böyle bir analizi bana yapmak düşmez. Bu yönetimimizin ve hocamızın aldığı karardır. Bu konudaki analizler ve yorumlar onlar tarafından yapılmalı. İşin Fenerbahçe boyutu dışında yorum yapmam gerekirse Emre ile ilgili birkaç şey söyleyebilirim: Emre’nin harika bir insan, harika bir futbolcu olduğunu düşünüyorum. Onunla beraber oynamak olmak onu tanımak olmak benim için büyük bir keyifti. Hep ona bundan sonrası için iyi dileklerimi iletiyorum. Zaten böyle bir oyuncunun hiçbir zaman kulüpsüz kalacağını kötü durama düşeceğini düşünmüyorum." cevabını verdi.