Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Adanaspor’da iki maçta iki gol atarak dikkatleri üzerine çeken stoper Renan Souza Diniz, “Bursaspor maçında olmadı ama Kasımpaşa karşısında gol atarak takımıma puan kazandırdığım için çok mutluyum” dedi. Diniz, taraftarlara daha iyi bir Adanaspor izleceklerinin de sözünü verdi.
Turuncu-beyazlılar, Osman Yereşen Tesisleri’nde çalışmalarını sürdürüyor. Yeni Teknik Direktör Krunoslav Jurcic’in eşyalarını toplamak için ülkesine gitmesi nedeniyle Alt Yapı Sorumlusu Eyüp Arın nezaretinde çalışmalarını sürdüren Akdeniz ekibi, dar alanda çift kale maç yaptı.
Antrenman öncesi açıklamalarda bulunan Renan Souza Diniz, Bursaspor karşılaşmasının ardından Kasımpaşa maçında da gol attığı için çok mutlu olduğunu söyledi. Bursaspor maçında gol attığını ancak takımına puan kazandıramadığını ifade eden Didiz, “Bursaspor maçında olmadı ama Kasımpaşa karşısında gol atarak takımıma puan kazandırdığım için çok mutluyum. Umarım böyle devam eder. 2015 yılında Santos’a karşı oynadığımız karşılaşmada iki gol atmıştım. Ama bu sefer iki hafta üst üste gol attım” diye konuştu.
Genelde stoper bölgesinde görev aldığına dikkat çeken 23 yaşındaki Brezilyalı, “Ama sol bekte de oynayabiliyorum. Tabi ki bunun kararını hocamız verecek. Hocamız nerede oynamamı söylerse elimden geleni her bölgede yapmaya hazırım” ifadelerini kullandı.
“Taraftar iyi bir Adanaspor izleyecek”
Didiz, milli arayı iyi değerlendirmek istediklerinin altını çizerek, “Sezonun ilk iki maçını oynadık. Şu anda ben de dahil hiçbir oyuncu yüzde 100 hazır değil. Herkes yüzde 100’üne çıkmaya çalışıyor. Milli maç arasından faydalanarak yüzde 100’e çıkmaya çalışacağız. Ben arkadaşlarım ve kendim adına taraftarımıza daha iyi bir Adanaspor izleyeceklerinin sözünü verebilirim. Çünkü fiziksel ve taktiksel olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Herkes son enerjisi kalıncaya kadar elinden geleni vermeye çalışıyor. Bundan sonra da böyle olacak” şeklinde konuştu.
Spor Toto Süper Lig’in zor bir lig olduğunu belirten Diniz, “Çok iyi takımların, çok iyi oyuncuların bulunduğu bir lig. Brezilya’dan biraz daha farklı bir lig açıkçası. Ama biz diğer arkadaşlarımız gibi alışıyoruz. Alışma sürecini çok çabuk atlattık diyebilirim. Büyük takımların olduğu, büyük oyuncuların oynadığı hiçbir lig kolay olmaz. Dolayısıyla biz de başarılı olabilmek adına elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
Diniz, takımda 7 Brezilyalı oyuncunun bulunmasının kendisi ve diğer arkadaşları adına bir avantaj olduğunu vurgulayarak, “Hem ülkeye hem şehre hem de futbola alışmamız açısından bize çok yardımcı oluyorlar. Geçen sezondan bu yana burada olan arkadaşlarımız şehirdeki yaşamımız konusunda da bize çok yardım ediyorlar. Tabi ki futbol dışında da iletişim çok önemli. Biz de bu iletişimi kurabiliyoruz. Aynı dili konuşuyor olmamızın ve birbirimizi tanımamızın etkisi var. Dolayısıyla Brezilyalılar ile birlikte olmamız benim için bir avantaj” dedi.